Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Iets voor jou?

De logistieke wereld is sterk in beweging. Shoppen doen we online en de bezorging moet steeds sneller en duurzamer. Voor jou als logistiek professional betekent dit werken aan kortere doorlooptijden, lagere voorraden en minder CO2-uitstoot. Met de 2-jarige Associate degree (Ad) Logistiek deeltijd breng jij je logistieke carrière naar een hoger niveau.

Video: Loop een dagje mee met Stefan, eerstejaarsstudent Ad Logistiek.

Let op: De opleiding heeft het voornemen om af te bouwen. Dat betekent dat je niet meer kunt beginnen met de opleiding. Deze opleiding zal daarom ook niet deelnemen aan de open dag van 9 december. Je kunt je nog wel inschrijven voor:

Ad Logistiek (voltijd)

Dit ga je doen

Tijdens de opleiding Ad Logistiek leer je hoe je aan de hand van data en ervaringen uit het werkveld (internationale) logistieke processen plant en verbetert. Je leert hoe je de distributie van goederen plant, de ideale voorraadhoogtes creëert en goed leiding geeft.

Video: Waar ga je mee aan de slag?

Jaar 1

In jaar 1 maak je kennis met logistiek. Je leert over de verschillende deelgebieden en werkt in de rol van planner aan een (internationale) distributieplanning. Een docent begeleidt je hierbij. Je maakt opdrachten en leert over voorraadbeheer. Zo ga je met behulp van software aan de slag met het verbeteren van een bestaande voorraadsituatie.

Jaar 2

In jaar 2 start je met het verbeteren van logistieke (deel)processen bij jouw werkgever. Je laat zien dat je proactief processen kunt aansturen en houdt daarbij rekening met de belangen van het management en van overige betrokkenen in de supply chain. Daarna ga je aan de slag met het verbeteren van de logistieke planning bij een reële opdrachtgever. Daarnaast volg je een keuzemodule of een mini-minor. Tot slot doe je een afstudeeropdracht bij jouw werkgever. 

Bekijk het studieprogramma

Wat is een Associate degree?

Met een Associate degree (Ad) haal je in 2 jaar een hbo-diploma. Praktijkgericht, veel begeleiding en met actuele praktijkopdrachten van bedrijven in en om Amsterdam. In voltijd of naast je baan.

Toelatingseisen

Havo, vwo of mbo 4

Voor deze opleiding werk je minimaal 16 uur per week in een logistieke functie. Daarnaast heb je minimaal een mbo 4- of havo-diploma nodig. Voldoe je niet aan de toelatingseisen en ben je 21 jaar of ouder? Dan kun je deelnemen aan het 21+-toelatingsonderzoek.

Lees meer over toelating

Benodigde tijd

28 uur per week

In jaar 1 heb je wekelijks 8 contacturen op de HvA (1 lesdag). Daarnaast besteed je ongeveer 16 uur per week aan projecten, opdrachten en het voorbereiden van lessen en tentamens.

Lees meer over studielast

Kosten

Collegegeld en extra kosten

Houd naast het jaarlijks vastgestelde collegegeld rekening met kosten voor boeken, readers en vakmaterialen. Voor deze opleiding is dat ongeveer 400 euro per jaar.

Lees meer over studiekosten

Waarom Ad Logistiek aan de HvA?

  • Je haalt in 2 jaar een volwaardig hbo-diploma.
  • Logistiek studeer je natuurlijk in Amsterdam. Een stad waar de druk op het logistieke netwerk en het milieu toeneemt doordat inwoners producten steeds vaker online bestellen.
  • De HvA werkt samen met bedrijven en internationale universiteiten en hogescholen. Dit biedt jou een rijke leeromgeving en een kans om in de praktijk aan (toekomstige) vraagstukken te werken.