Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Ad Logistiek

Studieprogramma

Tijdens de Ad Logistiek combineer je theorie met praktijk. Je maakt kennis met bedrijven en organisaties in en rondom Amsterdam. Lees meer over wat je leert en doet in jaar 1 en 2.

Als deeltijdstudent werk je minimaal 16 uur in een organisatie waarbij logistiek een belangrijke ondersteunende pijler is van het dagelijkse proces. Op die manier kun je de kennis en vaardigheden die je op school meekrijgt, gelijk toepassen in de praktijk.

Eén dag per week kom je naar de opleiding. Deze dag begint met reflectie op je werkzaamheden van de afgelopen week. Daarna is er ruimte voor het werken aan de opdracht en voor ondersteunende bijeenkomsten, workshops of trainingen over de theorie en vaardigheden die passen bij de opdracht. Gedurende de dag ontvang je feedback en is er mogelijkheid om feedback te vragen aan de betreffende docent, al naar gelang jouw planning en het aantal beschikbare uren.

Jaar 1

In het eerste jaar doe je brede kennis op over de verschillende deelgebieden. Je werkt onder begeleiding van de docent in de rol van planner aan een (internationale) distributieplanning. Je doet, door middel van het uitvoeren van oefenopdrachten, kennis op over voorraadbeheer en werkt met behulp van software aan een grotere opdracht, waarbij jou gevraagd wordt om een bestaande voorraadsituatie te verbeteren.

In het laatste deel van het eerste jaar leer je aan de hand van data en signalen uit een simulatie hoe je knelpunten in de processen herkent en hoe je deze op een gestructureerde manier oplost of voorkomt. Daarnaast sta je in het eerste jaar stil bij jouw eigen ambities en wat je wil doen om jezelf tot een logistiek professional te ontwikkelen.

Jaar 2

In het tweede jaar werk je aan het verbeteren van logistieke (deel)processen binnen jouw bedrijf. Je laat hierbij zien dat je proactief processen kunt aansturen. Je houdt daarbij rekening met de belangen van het management en met de belangen van overige betrokkenen in de supply chain. In het volgende blok begin je aan het afstudeerprogramma. Je verbetert de logistieke planning voor een reële opdrachtgever. Je maakt daarbij een afweging tussen servicegerichtheid, kosten en duurzaamheid.

Het laatste blok bestaat uit vrije keuzeruimte, die je in overleg met je studieloopbaanbegeleider naar eigen keuze kunt invullen met bijvoorbeeld keuzemodules, verdiepende opdrachten of een mini-minor. Tot slot ga je aan de slag met je afstudeeropdracht: een praktijkopdracht waarin je al het geleerde gaat toepassen op een probleem bij het bedrijf waar je werkt. 

Titel en diploma

Na het afronden van de opleiding ontvang je het diploma Logistiek en mag je de titel Associate Degree voeren. Je kunt dan direct aan de slag, of je kunt er voor kiezen om verder te studeren.

Hoeveel tijd kost Ad Logistiek deeltijd per week?
Vraag de beknopte opleidingsflyer aan
(opent in nieuw venster)