Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Verhaal

Stefan vertelt over groepsopdrachten bij de opleiding

Student Ad Logistiek

‘We bundelen onze krachten en komen uiteindelijk tot een mooi eindproduct.’

"Je krijgt in het eerste jaar individuele en groepsopdrachten. Ik vind het het leukst om met andere studenten samen te werken. Iedereen is weer ergens anders goed in. Ik heb tot nu toe altijd in een gemotiveerde groep gewerkt. We bundelen onze krachten en komen uiteindelijk tot een mooi eindproduct.  

De meest interessante groepsopdracht was Tussenproduct 1. We moesten de logistieke processen van twee bedrijven met elkaar vergelijken. Daar moesten we een conclusie uit trekken. Ik heb een creatieve achtergrond en mocht voor het project ook wat grafisch vormgeven. Dat was een mooie kers op de taart! 

Verder in het jaar leer je met software zoals Slim4 en RouteXL te werken. Slim4 vind ik een interessant programma, omdat het aan de ene kant heel veel mogelijkheden heeft en tegelijkertijd een simpel platform is. Kort gezegd houd je hiermee je voorraden bij.  

Ik heb gekozen voor deze opleiding, omdat ik duurzaamheid heel belangrijk vind. Na deze opleiding wil ik graag bij de overheid werken. Bijvoorbeeld in de rol van consultant. Ik wil bedrijven helpen om hun logistieke processen te verduurzamen. Zo draag ik mijn steentje bij om de planeet te redden."