HBO-ICT

Bachelor, voltijd

Heb je altijd al interesse gehad voor (mobiele) apps, game development of opkomende technologieën zoals blockchain, big data, A.I. en virtual reality? Wil je nadenken over hoe robots ingezet kunnen worden in de zorg, of hoe bedrijven hun data beter kunnen beveiligen? Of wil jij met ICT-oplossingen bedrijven efficiënter laten werken? Dan is de Bachelor HBO-ICT misschien wel iets voor jou.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

ICT iets voor jou?

ICT studenten kan bij de HvA in verschillende vormen. We hebben opleidingen, cursussen en een omscholingsprogramma voor professionals.

In deze video maak je kennis met de mogelijkheden om ICT te studeren aan de HvA. Bekijk de video's of bezoek onze websites.

Je bent nu bij de Bachelor voltijd.

Bekijk hier de andere mogelijkheden.

Wat ga je leren?

Met de Bachelor HBO-ICT ontwikkel je je in vier jaar tot een breed inzetbare ICT-specialist. In het eerste anderhalf jaar van de studie volg je vakken die de basis vormen voor jou als toekomstige ICT’er. In de laatste tweeënhalf jaar ga je je specialiseren door een keuze te maken voor een leerroute. Op dit moment kun je kiezen uit Business IT & Management (BIM), Game Development (GD), Software Engineering (SE), Cyber Security (CS) of Technische Informatica (TI). Het ICT-vakgebied verandert snel. We werken altijd aan een relevant en actueel onderwijsprogramma om op deze verandering te kunnen inspelen.

Lees meer over het studieprogramma

Wat word je met de opleiding?

Landelijk is er momenteel behoefte aan goed opgeleide ICT'ers. Onze afstudeerders zijn in vrijwel alle branches van het bedrijfsleven werkzaam, bij grote of kleine organisaties, in de zorg of bij de (semi)overheid. Met stages, projecten en themasemesters zoals Big Data, Ai of Blockchain heb jij de mogelijkheid om je opleiding verder in te kleuren. Met coaching helpen we jou graag om je te ontwikkelen op basis van jouw unieke karakter, interesses en talent.

Lees meer over de beroepsmogelijkheden

Wat zijn de toelatingseisen?

Je wordt tot HBO-ICT toegelaten als je in het bezit bent van een havo-, vwo- of mbo-4-diploma. Wiskunde is geen vereiste maar wel belangrijk voor het succesvol volgen van de studie. Heb je geen of weinig wiskunde gehad hebt in je vooropleiding? Neem dan contact op met de opleiding en vraag naar de mogelijkheden voor een goede voorbereiding. Ben je in het bezit van een buitenlands diploma of ben je 21 jaar of ouder maar heb je niet de bovengenoemde diploma’s behaald? Bekijk de toelatingsvoorwaarden die voor jou van toepassing zijn.

Lees meer over de toelatingseisen

Wanneer en hoe schrijf je je in?

Heb je je goed verdiept in de opleiding en de nodige studiekeuzeactiviteiten gevolgd? Is HBO-ICT helemaal de opleiding voor jou? Voor het studiejaar 2022-2023 kun je je vanaf 1 oktober 2021 tot uiterlijk 1 mei 2022 inschrijven voor HBO-ICT via hva.studielink.nl. Hiervoor heb je wel een DigiD nodig. Na inschrijving via Studielink ontvang je van HBO-ICT een uitnodiging voor deelname aan een verplichte studiekeuzetekst. Deze test biedt jou en de opleiding de mogelijkheid om te controleren of je voor de juiste studie hebt gekomen. Na afronding van de studiekeuzecheck ontvang je per e-mail een persoonlijk studiekeuzeadvies dat is gebaseerd op de resultaten van jouw studiekeuzecheck.

Lees meer over het inschrijfproces
Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie