Kenniscentrum Maatschappij en Recht

Sociale Netwerkenspel

12 apr 2022 13:16

In het kader van ZonMw leer en onderzoekstraject Beter Samen en de 100-dagen Challenge van SoNeStra is het Sociale Netwerkenspel ontwikkeld. Het spel is ontwikkeld door professionals en ervaringsdeskundigen die opgeleid zijn in de netwerkbenaderingen SoNeStra en Rijk Leven van Inclusionlab. Het spel is geïnspireerd op hun ervaringen.

Het Sociale Netwerkenspel nodigt professionals en/of ervaringsdeskundigen uit om te oefenen en experimenteren met het stellen van vragen die (samen)regie van sociale netwerken mogelijk maken. Dit spel wil spelers nieuwsgierig maken naar hoe iemand met een kwetsbaarheid samen met zijn of haar vrienden/ familie/kennissen koers kan bepalen in het leven. Het Sociale Netwerkenspel gaat over hoe je dit proces van koers bepaling als professionele of ervaringsdeskundige gespreksfacilitator mede mogelijk kan maken.

Het spel bestaat uit een doosje met daarin vraag- en opdrachtenkaartjes, kaartjes met verdiepingsvragen, pluimen om uit te delen aan reflectieve vragenstellers en een speluitleg. Je kan het spel al vanaf drie personen gebruiken om je experimenteren met het stellen van vragen. Afhankelijk van het aantal deelnemers duurt het spel tussen de 45 en 90 minuten.

Spelontwikkeling

Ervaringsdeskundigen en onderzoekers Laura Vermeulen, Merel van Schravendijk, Renate Beijers, Lieke Jacobs, Bram de Man, Christelle van Velzen, en Anne Scheltes werkten samen bij de ontwikkeling van dit spel.

Bestellen

Wil je het spel bestellen? Stuur een mailtje naar m.m.van.schravendijk@hva.nl met daarin het aantal spellen dat je wil ontvangen en je adresgegevens. Je ontvangt een betaallink (we vragen een vergoeding voor de verzendkosten) en daarna sturen we het pakketjes zo snel mogelijk naar je op. Het spel kan ook op afspraak op de locatie van de Hogeschool van Amsterdam op de Wibautstraat 5a opgehaald worden.