Kenniscentrum Maatschappij en Recht

Welke signalen bij criminele inmenging herken jij?

Een terugblik op het congres ‘criminele inmenging zien en aanpakken’

20 dec 2021 16:28

Op 6 december 2021 werd het RAAK-mkb onderzoeksproject Red Flags bij criminele inmenging afgesloten met het online congres ‘Criminele inmenging zien en aanpakken’. Want om bedrijven en bedrijventerreinen weerbaarder te maken tegen criminele invloeden, moet men eerst weten waar ze naar moeten kijken.

Samen met de hogescholen Rotterdam en Avans, bedrijven, ondernemersverenigingen, gemeenten en politie onderzochten onderzoekers van het lectoraat Management van Cultuurverandering de afgelopen twee jaar hoe ondernemers zichzelf en in samenwerking met collega-ondernemers en instanties beter kunnen wapenen tegen criminele inmenging. Met praktische kennis en tools die ondernemers op bedrijventerreinen kunnen gebruiken als resultaat.

Alle bevindingen zijn gebundeld in een online magazine en werden gepresenteerd op het eindcongres. Tijdens dit congres zoomde men aan de hand van een presentatie en tafelgesprek in op hoe ondernemers zelf, samen en in de wisselwerking met instanties weerbaarder kunnen worden tegen criminele inmenging.

De congresuitzending terugkijken? Klik dan hier . Ook de eindproducten zijn beschikbaar en gratis te downloaden:

  • De tools die ontwikkeld zijn vind je hier .
  • Achtergronden, bevindindingen en best practices zijn samengevat in dit online magazine .