Kenniscentrum faculteit Digitale Media & Creatieve Industrie

27 november: Workshop ‘General Awareness Quantum Computing’

16 nov 2020 11:27

Bereid je voor op een nieuw tijdperk want quantum computers kunnen heel veel sneller rekenen dan traditionele computers, omdat zij informatie op een nieuwe manier verwerken. Wat is quantum computing en wat kan jij, of jouw bedrijf, hier in de toekomst van verwachten?

Quantum computers kunnen razendsnel rekenen en data analyseren. Door een nieuwe manier van dataverwerking kan quantum computing ingezet worden om bijvoorbeeld nieuwe modellen te ontwikkelen, zoals het weer en logistiek. Maar er zijn ook gevaren te bedenken: want worden het straks ‘codekrakers’? De workshop laat je kennismaken met de algemene principes van ‘quantum computing’ en hoe zo’n computer gebruikt (en misbruikt) kan worden.

Totstandkoming workshop

De Nederlandse banken, ABN AMRO, ING en Rabobank, de Nederlandse Vereniging van Banken en de betaalvereniging Nederland zien de noodzaak om bedrijven alvast kennis te laten maken met quantum computing – de eerste stap naar dit nieuwe tijdperk.

Aan QuSoft (het onderzoekscentrum voor Quantum Software, opgericht door CWI en UvA) en de Hogeschool van Amsterdam (HvA) is gevraagd om een educatieprogramma op te zetten binnen de Quantum.Amsterdam innovatiehub. Dit resulteert in de maandelijkse workshop General Awareness Quantum Computing.

Informatie en aanmelden workshop

De workshop vindt elke laatste vrijdag van de maand plaats en is geschikt voor iedereen met een algemene kennis van computers.

Informatie over de workshop staat op de site van quantum.amsterdam . Daar kunt u zich ook aanmelden.

Meer informatie via e-mail workshop-bookings@quantum.amsterdam

Kosten: 100 EURO

De workshop wordt in het Engels gegeven.