Hogeschool van Amsterdam

Kenniscentrum faculteit Digitale Media & Creatieve Industrie

All Together Now! HvA Duurzaam

27 feb 2019 09:30 | Kenniscentrum FDMCI

Duurzaamheid is belangrijk bij alles wat de HvA doet. Zo worden er diverse initiatieven opgezet voor een duurzame toekomst. Wil jij ook bijdragen aan een duurzame toekomst? Doe mee, loop mee, denk mee en meld je snel aan bij onderstaande initiatieven.

Klimaatmars 10 maart: we gaan samen lopen!

Op zondag 10 maart organiseren Milieudefensie, de FNV, Greenpeace, DeGoedeZaak en de Woonbond de Eerlijke Klimaatmars in Amsterdam. De HvA is partner en ook wij gaan de straat op voor een eerlijk klimaatbeleid. We moedigen alle collega’s en (mede-)studenten aan om mee te lopen en zich te laten zien en horen voor een duurzame toekomst. De klimaatmars begint zondag 10 maart om 13:00 uur op de Dam in Amsterdam. We verzamelen eerder op een makkelijke plek om vervolgens ons gezamenlijk bij de mars aan te sluiten.

Loop je mee? Meld je dan hier aan en dan communiceren we tzt onze verzamelplaats en tijd. Wij zorgen in ieder geval voor een herkenbaar spandoek, maar neem vooral ook je eigen creaties mee. Wist je dat we een Makers Lab hebben op de HvA? In deze open werkplaats kun je terecht om je ideeen voor o.a. deze mars vorm te geven in materialen als hout, kunststof, metaal en textiel. Heb je meer ideeen voor ons blok en/of wil je initiatief nemen om te zingen, dansen, springen met elkaar tijdens de mars? Laat het ons dan vooral weten en we maken er met z’n allen een kolossale mars van.

Meld je hier aan om samen te lopen op de Klimaatmars

P.s. De organisatie van de Klimaatmars zelf zoekt ook nog handjes, meld je aan via: www.maakdeklimaatmarsgroot.nl

————

HvA Duurzaam Morning Meetup #2: Dinsdag 12 maart

De HvA Duurzaam Meetups brengt je in contact met medewerkers en studenten die actief inzetten op een duurzame toekomst. We empoweren en verleiden elkaar om het onderwijs en onderzoek van de HvA duurzaam te maken, over de volle breedte en vakspecifiek. En ook de eigen integrale duurzaamheids-footprint versneld naar internationaal benchmark niveau brengen. Op dinsdag 12 maart komen we voor de tweede keer bij elkaar om te netwerken, updates te horen en vragen bij elkaar neer te leggen.

Locatie: Kohnstammhuis, Begane grond (FLOOR, bij de tribune)

Programma:

08:30 uur Inloop met koffie/thee (neem je eigen beker mee als dat lukt) en een croissantje.

08:45 uur Welkom door Ruurd Priester en updates uit het netwerk door Marloes Voskuilen

09:10 uur Tijd om nieuwe mensen te leren kennen

Laat ons weten dat je komt

- - - - - - - - - - -

SustainaBul ranglijst:

De SustainaBul is sinds 2012 de jaarlijkse door Studenten voor Morgen georganiseerde ranglijst tussen de Nederlandse Hoger Onderwijsinstellingen. Er gebeurt al ontzettend veel moois op de HvA, laten we ons goede werk dan ook onder de aandacht brengen en zien hoe hoog we scoren! De ranglijst wordt bekend gemaakt op 24 mei 2019 tijdens de Nationale Dag voor Duurzaamheid in het Hoger Onderwijs. Ewout Doorman verzamelt voor ons best practices en meer, stuur hem jouw;

- voorbeelden van aansprekende duurzaamheidsinitiatieven in jouw faculteit of opleiding;

- opleidingen, vakken en minoren met een sterk duurzaamheid component;

- manieren waarop studenten en docenten worden gestimuleerd en ondersteund om met duurzaamheid aan de slag te gaan in hun werk, stage en/of andere projecten.

Mail jouw input naar Ewout Doorman: e.r.doorman@hva.nl

Wil je meer weten over HvA Duurzaam neem contact op met Marloes Voskuilen, project manager HvA Duurzaam.