kenniscentrum faculteit Digitale Media & Creatieve Industrie

FIT workshop op Jaarevent Deltaplan Dementie

14 nov 2016 00:00 | Kenniscentrum Digitale Media en Creatieve Industrie (CREATE-IT)

Op 14 november werd het FIT project gepresenteerd op het Jaarevent Deltaplan Dementie tijdens een workshop over het vinden van product- en service oplossingen om langer zelfstandig thuis te wonen.

Het Jaarevent Deltaplan Dementie werd georganiseerd door Alzheimer Nederland, PGGM, Vilans en ZonMW en trok meer dan 400 bezoekers, meerendeels professionals werkzaam in onderzoek en zorgverbetering op het gebied van dementie en een dementie-vriendelijke maatschappij.

In de FIT workshop presenteerden onderzoekers Nazli Cila en Hester van Zuthem en Jacqueline Rempt, eigenaar van dementie-winkel.nl, de aanpak van het FIT project waarin de behoeften van mensen met dementie en hun mantelzorgers uitgebreid worden bekeken en waarin onderzocht wordt hoe de creatieve industrie en zorginstellingen kunnen samenwerken om zoveel mogelijk voor deze gebruiksgroep te kunnen betekenen.

De inzichten die tot dusver in het FIT project gegenereerd waren zijn ook gepresenteerd aan de deelnemers van de workshop.

(foto door Deltaplan Dementie)