HvA goed vertegenwoordigd op onderzoeksconferentie in Oslo

3 mei 2022 09:26 | Afdeling Communicatie

Onderzoek is naast het onderwijs een steeds belangrijker onderdeel van de Hogeschool van Amsterdam. Op de EARMA-conferentie in Oslo laten Maren Pannemann en Lucy Kerstens deze week het belang van praktijkgericht onderzoek op hogescholen zien.

EARMA is de Europese koepelorganisatie voor research managers. In Oslo delen professionals die zich bezighouden met onderzoeksbeleid en -financiering deze week hun kennis. Op 5 en 6 mei zullen Pannemann en Kerstens daar onder meer vertellen over de Centres of Expertise van Nederlandse hogescholen en het belang van onderzoek voor het verbeteren van het onderwijscurriculum.

Lucy Kerstens is manager van het Centre for Economic Transformation van de HvA. Maren Pannemann is als adviseur onderzoeksfinanciering de belangrijkste contactpersoon voor de HvA in Brussel. Lokaal, nationaal, maar ook internationaal is het aantal onderzoeken wat de HvA doet de afgelopen jaren namelijk flink gestegen.

Op de EARMA-conferentie in Oslo zullen meer dan 1100 deelnemers uit heel Europa hun kennis delen. De presentaties van Pannemann en Kerstens zijn ook live te volgen via: https://earma.org/conferences/2/programme/