Avondklok: (alleen) uitzondering voor toetsen

Vanaf zaterdag 23 januari

22 jan 2021 10:40 | Afdeling Communicatie

Vanaf zaterdag 23 januari geldt er in Nederland een avondklok van 21.00 uur tot 04.30 uur. Dat is één van de maatregelen waarmee het kabinet de opkomst van het Coronavirus wil terugdringen.

HvA verandert er weinig. We studeren en werken in principe allemaal thuis. Uitzonderingen blijven wel mogelijk voor praktijkonderwijs, toetsen en voor een specifieke groep studenten en medewerkers. Voor toetsen in de avonduren geldt een uitzondering op de avondklok. Dat geldt niet voor praktijkonderwijs of voor het gebruik van een studie- of werkplek. De maatregelen van de rijksoverheid gelden voorlopig tot en met 9 februari.

Het praktijkonderwijs wordt uiterlijk om 20.00 uur afgerond, zodat iedereen vóór 21.00 uur thuis kan zijn. Wie langere reistijd heeft, gaat in overleg met de docent of collega’s eerder naar huis. Studenten die in de avonduren een toets op locatie moeten maken krijgen van hun opleiding een verklaring waarmee ze mogen reizen na ingang van de avondklok. Medewerkers krijgen die via hun leidinggevende. Reizen van en naar het buitenland zijn door het kabinet verder beperkt. Meer informatie daarover staat op de website van de rijksoverheid .

Naar verwachting volgt begin februari nadere informatie over de periode na 9 februari.

nadere info: