Hogeschool van Amsterdam

Elijah Alvares is de nieuwe studentassessor HvA

30 jun 2020 13:47 | Afdeling Communicatie

Met ingang van 1 augustus 2020 is HvA-student Bestuurskunde en Overheidsmanagement Elijah Alvares de nieuwe studentassessor. Dit heeft het College van Bestuur van de Hogeschool van Amsterdam bekendgemaakt.

De studentassessor wordt aangesteld om het CvB vanuit studentenperspectief te adviseren over alle onderwerpen die ter tafel komen. In de benoemingsadviescommissie waren zowel de Raad van Toezicht, het CvB als de Centrale Medezeggenschapsraad vertegenwoordigd. Alvares is de vierde studentassessor die bij de HvA benoemd is. Eerdere studentassessoren waren Marco Kloek, Ruben Neuhaus en Oumaima el Hammouti. De benoeming geldt voor een jaar.

Maatschappelijke vraagstukken

Elijah Alvares wordt derdejaars student bestuurskunde en overheidsmanagement (FMR). Hij was in het studiejaar 2019/2020 lid van het dagelijks bestuur van de studentenvereniging BSKA en ook betrokken als student assistent bij de Raad van Advies van de HvA. Hij heeft gewerkt als onderwijsassistent bovenbouw op een school in Diemen en was Stadsdeelcommissielid in Amsterdam Noord. De thema’s van Alvares voor komend jaar zijn inclusie, studentenwelzijn, alsook het bevorderen van meer kruisbestuivingen tussen de verschillende onderdelen binnen onze organisatie. Dit sluit goed aan bij de doelstellingen van de HvA.

Ambitieus

CvB-vicevoorzitter Hanneke Reuling is enthousiast over de benoeming. “We hebben tijdens de procedure gezien dat Elijah grote passie heeft voor het onderwijs, onze studenten én de stad Amsterdam. Wij hebben er alle vertrouwen in dat hij, ook in de uitzonderlijke omstandigheden gezien de huidige gezondheidscrisis en alle onzekerheden van dien, verbindingen binnen de HvA verder zal kunnen smeden. Ik verheug me op onze samenwerking.”

Aandacht en daadkracht

Elijah kijkt ernaar uit om in zijn nieuwe functie te starten: “Ik verheug mij op aankomend jaar als studentassessor! Het is een essentiële functie binnen de HvA en ik ben mij daar bewust van. Ik zal deze functie dan ook met volle aandacht en daadkracht vervullen. Ik zal studenten zoveel als mogelijk proberen op te zoeken, maar schroom niet om naar mij toe te komen. Soso lobi!*”

*'Alleen maar liefde' in het Surinaams.