Hogeschool van Amsterdam

André Henken waarnemend decaan Faculteit Techniek

18 sep 2019 15:00 | Afdeling Communicatie

Het College van Bestuur (CvB) van de HvA heeft André Henken per direct benoemd tot waarnemend decaan van de faculteit Techniek (FT). Henken neemt tot nader bericht de plaats in van decaan Gerard van Haarlem die met ziekteverlof is.

Huib de Jong, voorzitter van het CvB: 'In de eerste plaats wensen we Gerard natuurlijk een snel en volledig herstel. Hiervoor is echter tijd nodig. Daarom voorzien we in de tijdelijke vervanging van Gerard. Met André halen we een bijzonder ervaren onderwijsbestuurder binnen, die de faculteit de benodigde continuïteit kan bieden en de belangrijke en recente ontwikkelingen die onder leiding van Gerard zijn ingezet kan voortzetten.’

André Henken

André Henken (1953) heeft een lange staat van dienst in het onderwijs. Na zijn promotie tot doctor in de landbouwwetenschappen was hij van 1982 tot 1996 verbonden aan de Wageningen Universiteit, eerst als wetenschappelijk medewerker en daarna als universitair hoofddocent. In 1996 stapte hij over naar het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, waar hij onder andere directeur was van twee verschillende sectoren en plaatsvervangend directeur-generaal. In 2009 werd hij benoemd tot directeur van de faculteit Natuur & Techniek van de Hogeschool Utrecht. Daar was hij onder andere verantwoordelijk voor het hogeschoolbrede duurzaamheidsprogramma en oprichter van het Center of Expertise Smart Sustainable Cities. In 2015 startte hij zijn eigen adviesbureau, HenkenAdvies.