Hogeschool van Amsterdam

72% van HvA-studenten (zeer) tevreden met opleiding

8 jul 2019 11:57 | Afdeling Communicatie

HvA-studenten zijn het meeste tevreden over de sfeer, groepsgrootte, inhoud en docenten. Dit blijkt uit een onderzoek over studenttevredenheid onder 553 studenten van het HvA-studentenpanel.

Ongeveer 72% van de voltijd bachelor studenten is (zeer) tevreden met de opleiding in het algemeen. Dit is in lijn met de studenttevredenheidcijfers van voorgaande jaren. Studenten van de faculteit Bewegen, Sport en Voeding zijn vaker tevreden dan studenten van de faculteiten Business en Economie, Maatschappij en Recht en Digitale Media en Creatieve Industrie. 

Goede sfeer en docenten


Onze studenten zijn het meest tevreden over de algemene sfeer (78%), groepsgrootte (66%), inhoud (64%) en docenten (62%) van hun opleiding. Internationalisering (31%), informatievoorziening (40%) en studiebegeleiding (43%) worden het minst gewaardeerd. 

Ook is onderzocht welke aspecten de grootste invloed hebben op de algemene studenttevredenheid. Dit zijn de inhoud, informatievoorziening, uitdagend onderwijs en toetsing en beoordeling. Met andere woorden, als we die aspecten kunnen verbeteren zal de tevredenheid van onze studenten het meest stijgen. 


Goed onderwijs
 

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien