Hogeschool van Amsterdam

HvA 30 onder 30: de meest ondernemende studenten en medewerkers

21 jun 2019 11:31 | Afdeling Communicatie

De Hogeschool van Amsterdam selecteerde 30 van haar talenten onder de 30 die met hun ondernemerschap bijdragen aan oplossingen voor uitdagingen van de stad Amsterdam. De studenten en medewerkers presenteerden zichzelf en hun onderneming tijdens WeMakeThe.City en in een online magazine.

Leren over bedrijfsleven en jezelf

Onder hen Fabrizio Brancacho Taico, die zijn studie Culturele en Maatschappelijke Vorming combineert met het bedrijf Socialpreneurslabel dat sociaal ondernemers in hun kracht zet. Daarmee draagt hij indirect bij aan de toekomst van de stad en haar inwoners. Hij raadt het medestudenten aan om hun studie met een eigen bedrijf te combineren: ‘Je leert er zoveel van. Over het bedrijfsleven en over jezelf. Die zelfontwikkeling is superbelangrijk’, aldus Fabrizio.

Niet uit het veld laten slaan

Een soortgelijke inspiratie om bij te dragen aan het oplossen van een probleem vinden we bij Gabrielle Claushaus, bedenker van de MyGappie app, waarmee je in nood razendsnel vrienden kunt bereiken. Gabrielle vertelt er eerlijk bij dat het haar zwaar valt om haar idee uit te voeren én te studeren, maar dat haar dat niet uit het veld doet slaan.

Werken vanuit je hart

Dat het combineren van een studie met een eigen bedrijf een ‘behoorlijke uitdaging’ is, vertelt ook Jordan Iliev, student Technische Bedrijfskunde én eigenaar van cheapbikeshop.nl, een webshop en fysieke winkel die afgedankte fietsen een nieuw leven geeft. Passie, doorzettingsvermogen en enthousiasme hebben hem zo ver gebracht. Zijn tip voor ondernemende studenten ‘ga op zoek naar iets wat je echt leuk vindt, doe wat voor jou goed voelt en geeft niet te snel op. Doe het vanuit je hart’.

Ondernemen naast je studie

De HvA stimuleert studenten om naast hun studie te ondernemen en helpt hen daar actief bij. Daarom is er in 2019 voor studentondernemers een regeling ingesteld die ze in staat stelt hun studie en onderneming succesvol te combineren, net zoals de al langer bekende topsportersregeling dat voor sporters doet door aanpassingen binnen het reguliere studieprogramma en afwijkende tentamenmogelijkheden.

Bekijk alle 30 ondernemers en hun onderneming in het online magazine op www.hva.nl/30onder30.

Meer weten over ondernemerschap bij de HvA? Kijk op www.hva.nl/ondernemerschap.