Hogeschool van Amsterdam

De vijf bestgelezen nieuwsberichten van 2018

19 dec 2018 13:33 | Afdeling Communicatie

Het is het einde van het jaar, de tijd van de lijstjes. Welke nieuwberichten van de HvA werden het afgelopen jaar het best gelezen?

5. Verkeerde beeldvorming staat keuze voor de wijkzorg in de weg

We hebben een groot maatschappelijk probleem als het beeld van studenten HBO-Verpleegkunde over de wijkzorg niet verandert. Dat constateert Margriet van Iersel, docent onderzoeker van de opleiding verpleegkunde.

4. HvA-docent Youssef el Bouhassani uitgeroepen tot Docent van het Jaar

Na zijn uitverkiezing tot docent van het jaar bij de HvA werd Youssef el Bouhassani verkozen tot landelijk Docent van het Jaar in het hoger onderwijs.

3. Nooit meer festivalmuntjes kwijt dankzij de app festival wallet

Met de Festival Wallet-app van HvA alumnus Suzanne Eikmans pak je je telefoon en handel je je bestelling digitaal af in het feestgedruis. Ze kreeg de VivA Visionista Award voor aanstormend ondernemerstalent.

2.  Onverwoestbare fietsband van HvA-alumni nu te koop

In maart 2018 sloten HvA-alumni van de opleiding Engineering Neil van den Haak en Kevin Kesteloo een deal met fietsbandenproducent Schwalbe over hun luchtloze fietsband. Sinds juni is de band te koop bij de betere vakhandel.

1. HvA en UvA starten MOOC om studenten beter te laten schrijven

Onsamenhangende teksten, de verkeerde toon gebruiken in een tekst, onjuiste verwijswoorden gebruiken, geen titel boven je tekst zetten of congruentiefouten maken. Dit zijn schrijfproblemen die docenten regelmatig signaleren. Reden voor de Hogeschool van Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam om de MOOC, massive open online course, ‘Beter schrijven in het hoger onderwijs’ te starten.