Hogeschool van Amsterdam

Irene Sparreboom interim-decaan FDMCI

Irene Sparreboom interim-decaan faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie

26 jun 2018 16:00 | Afdeling Communicatie

Het College van Bestuur van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) heeft Irene Sparreboom, na overleg met de faculteit, per 1 juli 2018 benoemd tot interim-decaan van de faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie (FDMCI). Sparreboom neemt de plaats in van decaan Geleyn Meijer die per 1 juli 2018 is benoemd tot rector en lid van het College van Bestuur van de HvA. Sparreboom is nu nog directeur AMFI ad interim. Die functie wordt tot nader datum ingevuld door het gezamenlijke managementteam van AMFI.

Irene Sparreboom

Irene Sparreboom

Sparreboom (1955) is sinds 1992 werkzaam in het hoger beroepsonderwijs. Vanaf mei 2005 tot maart 2011 was zij werkzaam bij de opleiding Interactieve Media (huidige CMD). Eerst als docent, vervolgens als onderwijsmanager en later als opleidingsmanager. In maart 2011 werd zij opleidingsmanager van de opleiding Media, Informatie en Communicatie en later ook van de opleiding Communicatie. Sinds 1 januari 2017 is zij directeur AMFI ad interim. In die rol startte zij samen met de medewerkers een onderwijsontwikkeltraject.

Definitieve invulling

Irene Sparreboom gaat de functie van interim-decaan bij de faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie naar verwachting voor een half jaar vervullen. Op korte termijn start de werving van een nieuwe decaan bij deze faculteit.