Summer School studenten laten zien wat ze kunnen

19 jul 2016 12:39 | Afdeling Communicatie

De AUAS Summer School 2016 zit er al weer op. De afgelopen twee weken hebben bijna 100 studenten uit 19 landen zich ondergedompeld in een van de zes aangeboden summer courses. En afgelopen week lieten ze zien wat ze geleerd hebben; een verslag:

In de Kohnstammzaal krijgen ongeveer 20 modellen de laatste uitleg voor de fashion show die die avond gehouden wordt. Zij tonen dan de kleding van professionele designers. De studenten van de course Market Research and Fashion Sales hebben de organisatie van de show voor hun rekening genomen. Ook hebben zij marktonderzoek gedaan, inkopers gezocht die de collecties zullen kopen en een echt fashion magazine gemaakt.

Rida (19 jaar) uit China was een van die studenten. Haar ambitie is om na haar studie Engels aan de Universiteit van Macao buiten China aan het werk te gaan. De AUAS Summer School is een mooie kans voor haar om alvast wat ervaring in het buitenland op te doen. De summer course heeft haar veel opgeleverd. Het werken in een team, zelf regelen van inkopers en in zes dagen tijd een volwaardige modeshow organiseren, waren nieuwe uitdagingen voor haar.

In het Wibauthuis hebben de studenten European Business Skills zojuist hun zelfgemaakte film getoond. Bij aanvang van de summer school kregen ze de opdracht om tijdens hun tweedaagse excursie naar Brussel de top van de Europese Unie te interviewen en daar een film van te maken. Sander Schroevers, course leader: “Het is fantastisch! We geven ze te weinig tijd en een te grote opdracht, en toch flikken ze het!” Het grotere doel van de course was niet zozeer de film, maar het begrip voor elkaar, voor verschillende culturen. “En natuurlijk het leren ‘on the job’”, vult Schroevers aan, “we bieden echt applied sciences.”

De studenten onderschrijven de intensiteit van de summer school. Vooral de eerste week, waarin hij met zijn groep verantwoordelijk was voor de interviews, was heftig, vertelt Benjamin (25) een masterstudent Business Skills uit Duitsland.

De verschillende colleges over culturen en leiderschap en de gesprekken met zijn ruim 45 internationale mede-studenten hebben hem veel nieuwe kennis en inzichten opgeleverd.

Op vrijdag 15 juli werd de AUAS Summer School 2016 afgesloten met de uitreiking van de certificaten aan de studenten en de Farewell Drinks in café Fest. De studenten spreken van twee zeer leerzame weken waarin zij wel heel hard moesten werken. Vooral de combinatie tussen theorie en praktijk vonden de studenten interessant. Voor sommige van hen was het nieuw om op deze manier met praktische vraagstukken aan de slag te gaan.