AUAS Summer School voor tweede keer van start

7 jul 2016 15:30 | Afdeling Communicatie

Voor het tweede jaar op rij organiseert de Hogeschool van Amsterdam de AUAS Summer School. Maandag 4 juli werd de Summer School in het bijzijn van de deelnemers, docenten en organisatoren door rector Huib de Jong geopend.

Honderd (inter)nationale studenten uit meer dan 19 verschillende landen volgen twee weken lang een van de zes summer courses die door de faculteiten Business en Economie, Maatschappij en Recht en Bewegen, Sport en Voeding worden aangeboden.

Alle courses trapten hun eerste week af met een zeer praktische invulling van de lessen. Zo gingen de studenten van de courses European Business Skills en European Financial Markets op woensdag naar Brussel, kregen de studenten van de course Practising Human Rights in Urban Areas les in de binnenstad van Amsterdam en volgen de studenten van de course High Performance at the Olympic Stadium hun lessen temidden van het EK Atletiek dat in het Olympisch Stadium en op het Museumplein plaatsvindt van 6 tot en met 10 juli.

Naast het uitdagende academische programma is er een uitgebreid sociaal programma. Zo kunnen de studenten op donderdagavond, samen met de studenten van de Summer Schools van de UvA en VU, deelnemen aan de Publecture in Crea. Een docent van een van de universiteiten houdt dan een interactieve lezing over een actueel onderwerp.

De AUAS Summer School duurt tot 15 juli 2016.