Hogeschool van Amsterdam

Jij weet zeker niet wat een 'solatube' is?

7 mei 2014 11:00 | Afdeling Communicatie

Heb jij al eens gehoord van een 'solatube'? Het zou een mooie vraag zijn voor Tijl Beckand en Ruben van der Meer in het programma 'Echt Waar?!'. Wij laten je echter niet in spanning tot zij ooit over de solatube gaan vertellen in hun show. Want we kunnen met trots vertellen dat we zelf onze eerste HvA-solatube in gebruik hebben genomen, die voor iedereen te bewonderen is in Studio HvA.

Heb jij al eens gehoord van een 'solatube'? Het zou een mooie vraag zijn voor Tijl Beckand en Ruben van der Meer in het programma ' Echt Waar?! '. Wij laten je echter niet in spanning tot zij ooit over de solatube gaan vertellen in hun show. Want we kunnen met trots vertellen dat we zelf onze eerste HvA-solatube in gebruik hebben genomen, die voor iedereen te bewonderen is in Studio HvA.

Wat doet het?

De solatube is een soort pijp om daglicht te brengen naar locaties waar geen daglicht komt. In het dak van Studio HvA is de solatube geintegreerd. Zo kan er licht in Studio HvA worden gebracht, zonder hier energie voor te moeten gebruiken om deze lichtinval op te wekken. Wil je het zelf bekijken? Dan ben je van harte welkom om eens langs te komen.

Wil je meer weten over wat er op het Kohstammhof gebeurt aan energiebesparing en duurzaamheid? Neem dan ook hier een kijkje.