Samenwerking Rabobank en HvA ondersteunt jonge ondernemers

15 mei 2013 11:39 | Afdeling Communicatie

Rabobank Amsterdam en de opleiding Sport Management en Ondernemen (SM&O) van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) hebben hun samenwerking voortgezet. Die samenwerking is toegespitst op het stimuleren van lokaal ondernemerschap.

De Rabobank wil jonge zelfstandigen in Amsterdam en omgeving ondersteunen, terwijl SM&O studenten opleidt tot managers en ondernemers in de sport. De Rabobank en de opleiding SM&O zetten met de ondertekening van dit convenant de samenwerking de komende drie jaar voort.

Gastcolleges

De Rabobank deelt haar kennis van het ondernemerschap met de studenten SM&O door bijvoorbeeld gastcolleges op het gebied van financiering, verzekering en risicomanagement. Ondernemende studenten kunnen daarnaast ook rekenen op hulp bij de realisatie van hun ondernemingsplan. Jaap van Hulten, opleidingsmanager van SM&O, meent dat de ondersteuning van de Rabobank het ondernemerschap in de sportbranche bevordert. 'Ieder jaar start zo'n tien procent van onze studenten een eigen bedrijf', aldus Van Hulten. 'De praktijkkennis die de Rabobank daarbij inbrengt, biedt onze studenten extra inzichten in het ondernemerschap. De kans dat de student een succesvol ondernemer wordt, wordt daardoor vergroot'.

Lokaal ondernemerschap

Milco Lust,directeur Markt Nieuw-West bij Rabobank Amsterdam, vindt dat de samenwerking met SM&O past in de filosofie van de Rabobank om lokaal ondernemerschap te stimuleren. 'De Rabobank levert graag een bijdrage aan de ontwikkeling van jonge mensen die de kracht van anderen goed weten in te schatten en dat combineren tot initiatieven die waarde toevoegen aan bijvoorbeeld de sportmarkt.'

Ondernemersprijs

Een van de initiatieven waarmee de Rabobank lokaal ondernemerschap stimuleert is de Rabobank ondernemersprijs, die dit jaar door SM&O-studente Maaike Leemhuis werd gewonnen. De prijs van € 1000,- wordt jaarlijks toegekend aan de student die als zelfstandig ondernemer aan de slag is gegaan met het meest unieke én haalbare idee. Maaike Leemhuis startte haar eigen dansschool @M-Dance in de wijk Nieuw-Sloten te Amsterdam. Daar verzorgt ze lessen en dansprojecten voor kinderen, jongeren en volwassenen. Uit het juryrapport: 'De passie spatte van dit plan. Het is een mooi lokaal initiatief waarbij kinderen en jongeren worden gestimuleerd om in combinatie met sport te dansen en daarin uit te blinken.'