Hogeschool van Amsterdam

HvA-voetbalster wint Rabobank Ondernemersprijs

6 okt 2011 18:05 | Afdeling Communicatie
De Rabobank Ondernemersprijs 2010 is dit jaar uitgereikt aan HvA-studente Chantal de Ridder, voormalig AZ-speelster en tegenwoordig uitkomend voor FFC Turbine Potsdam. Dinsdag 4 oktober nam zij de prijs ter waarde van €2500 in ontvangst. De prijs wordt jaarlijks toegekend aan de student die als zelfstandig ondernemer in de sport aan de slag is gegaan met het meest unieke en haalbare ondernemersidee.

Chantal de Ridder is studente aan de opleiding Sport, Management en Ondernemen (SM&O) aan de HvA. Ze startte samen Daphne Koster, aanvoerder van het Nederlands elftal, het bedrijf Women's Soccer Events. Een initiatief waarmee topspeelsters van het Nederlandse vrouwenvoetbal zich inzetten voor de ontwikkeling van het meisjes- en vrouwenvoetbal in Nederland. De prijs werd uitgereikt door Piet Stolp, directeur Markt Nieuw-West van Rabobank Amsterdam. Bij de toekenning van de prijs heeft, naast het feit dat meisjes en vrouwen nu aan speciale clinics en kampen voor dames kunnen deelnemen, ook meegespeeld dat De Ridder en Koster topspeelsters uit de Nederlandse competitie de mogelijkheid bieden inkomsten te genereren met hun sport. 'Dit is een heel leuk initiatief waarbij jonge meiden de kans krijgen om met hun idolen in het vrouwenvoetbal in contact te komen', aldus Stolp.

Ikina Morsch, opleidingsmanager van SM&O, kan zich wel vinden in de keuze van de Rabobank. Morsch: 'Met onze opleiding willen we het ondernemerschap in de sportbranche bevorderen. Ieder jaar start een deel van onze studenten een eigen bedrijf. Het is heel bijzonder dat Chantal naast haar topsportcarrière ook gelegenheid heeft gezien zich te ontwikkelen als ondernemer. Daaraan zien wij dat onze opleiding jonge mensen aflevert die hun eigen kracht en die van anderen goed weten in te schatten, en die dat kunnen combineren tot waardevolle initiatieven voor de sportmarkt.'

De Rabobank Ondernemersprijs wordt door de Rabobank beschikbaar gesteld om jonge zelfstandigen in Amsterdam een kans te geven door te groeien tot volwaardige ondernemers.