Hogeschool van Amsterdam

Centre for Applied Research on Business and Economics

Netwerken voor innovatie binnen de retail

23 jun 2016 16:37 | CAREM

13 juni organiseerde de HvA het eerste Store Innovation Netwerk Event voor retailers, onderzoekers, technologiebedrijven en experts op het gebied van retail. Doel van deze middag was om deelnemers te laten zien wat er mogelijk is met techniek binnen de fysieke winkelomgeving, om vervolgens met elkaar in gesprek te gaan over de belangrijkste prioriteiten binnen de retail voor innovatie.

Het programma Entrepreneurship van de HvA zorgde voor een gevuld programma met een inspirerende spreker en demonstraties van de nieuwste technologische innovaties voor de retail. Pauline van der Linden, Strategic Business Developer Retail van KPN, was de keynote spreker van de middag en gaf ons inkijk in het ontwikkelingsproces van de nieuwe interactieve winkel van KPN. Hierna volgden vier pitches van verschillende veelbelovende technologische innovaties voor de retail: Wesley Weerdenburg over de interactieve etalages (Glass Shop Wall), Tormo Antonides over de digitale spiegel (TofuGear), Vincent van der Laan over de hologram techniek (Quince Retail Solutions) en Han Boels over social media monitoring met Coosto. Na afloop van de demonstraties volgde een discussie met de deelnemers over wat er nodig is voor innovatie binnen de retail. De middag werd uiteindelijk afgesloten met een netwerkborrel, waar nog druk nagepraat werd over de middag.

Het eerste Store Innovation Netwerk Event was een succes en zeker voor herhaling vatbaar. Mede dankzij de partners heeft het programma Entrepreneurship van de HvA deze inspirerende middag kunnen organiseren. En dankzij de deelnemers zijn nieuwe inzichten verkregen en nieuwe verbindingen gelegd. De HvA gaat zich aankomende tijd toeleggen op een aantal interessant onderzoeksprojecten binnen de retail. Ook nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor onderzoek rondom het thema ‘Store Innovation’? Neem dan contact op met de coördinator van het Store Innovation Lab: Ditte de Graaff (d.de.graaff@hva.nl) .