Centre of Expertise Applied Artificial Intelligence

Officiële lancering van HvA Expertisecentrum Applied AI

Onderdeel van de Maand van de AAI

2 nov 2020 09:00 | Applied Artificial Intelligence

Leer het Expertisecentrum Applied Artificial Intelligence (ECAAI) van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) in november (beter) kennen! Tijdens de zelfbenoemde Maand van de AAI worden het centrum en zijn labs officieel gelanceerd.

Schuif aan bij de feestelijke, online lancering op donderdagmiddag 5 november. Je hoort dan meer over het belang van AI-toepassingen en de stappen die sinds de start in januari zijn gezet. Wetenschappelijk directeur van het expertisecentrum Nanda Piersma neemt je mee in de laatste ontwikkelingen, Jann de Waal (oprichter van INFO & voorzitter van het Topteam Creatieve Industrie) verzorgt een keynote en de Raad van Advies van ECAAI neemt deel aan een paneldiscussie, hét moment om ze het hemd van het lijf te vragen! Dus wil je alles over het expertisecentrum weten? Meld je dan aan voor de lancering via het aanmeldformulier op de eventpagina.

Maar dat is nog niet alles! Tijdens de Maand van de AAI staan er verschillende activiteiten op het programma, waarbij de nadruk ligt op de toepassing van Artificiële Intelligentie. Houd dit overzicht in de gaten voor de hele rits aan events. Hierbij vast een tipje van de sluier: webinars met Amsterdam Data Science, livecasts met Pakhuis de Zwijger en presentaties tijdens het SIA-congres en Gala van de Wetenschap. ECAAI reikt zelfs een eigen Dutch Applied AI Award uit tijdens de Computable Awards.

Mis niets en meld je aan voor ECAAI’s nieuwsbrief

Vragen? Mail ze naar appliedai@hva.nl

Alle activiteiten tijdens de Maand van de AAI

Over het Expertisecentrum Applied Artificial Intelligence

De HvA heeft op 1 januari 2020 het expertisecentrum Applied AI opgericht. Nu een Centre of Expertise in wording. Daarmee investeert de hogeschool in de ontwikkeling van onderzoek en onderwijs van toegepaste AI binnen alle domeinen en studierichtingen. Iedere faculteit beschikt over een lab, waar onderzoek wordt verricht op het snijvlak van AI en een toepassingsgebied.

De activiteiten en resultaten van de labs voeden het onderwijs. Opleidingen en studenten worden bij de labs betrokken, onder meer door (afstudeer-)opdrachten, minoren en vakken in het curriculum. Vanuit de labs komen organisaties in contact met AI talent op zowel bachelor- als masterniveau.

Benieuwd wat de labs en het HvA-brede expertisecentrum voor jou kunnen betekenen? Ben je op zoek naar bijvoorbeeld een (afstudeer-)opdracht, minor of stage? Of wil je als docent juist iets AI-gerelateerd opzetten? Wil je als bedrijf of organisatie met ons samenwerken?

Neem dan contact met ons op!