Amsterdams Kenniscentrum voor Maatschappelijke Innovatie

Praten over eenzaamheid met jongeren?

16 nov 2020 00:00 | AKMI

Lancering kennisvouchers van de Academische Werkplaatsen Transformatie Jeugd met E-learning Eenzaamheid en ondersteuning .

Hoe signaleer je als professional eenzaamheid onder jongeren en hoe ga je hierover met elkaar in gesprek? De open access E-learning Eenzaamheid helpt je op weg met deze vragen.

Open access e-learning module

Het lectoraat Kwaliteit en effectiviteit in de zorg voor jeugd heeft samen met Jeugdhulpverleningsorganisaties in Amsterdam een open access e-learning module over eenzaamheid ontwikkeld.
De module (KLIK HIER ) bestaat uit animaties met verhalen van kwetsbare jongeren over eenzaamheid, een online quiz, een signaleringkaart en diverse achtergrondteksten en video’s.
Aanvullend wordt een aan training “praten over eenzaamheid” aangeboden aan professionals uit de jeugdhulp, jeugdbescherming, jongerenwerk en onderwijs. Dat kunnen jeugdhulpverleners zijn die ambulant met jongeren werken, begeleiders bij kamertraining of begeleid wonen, groepsleiding, maar ook jongerenwerkers of leerkrachten.

Gebruik maken van kennis

Ben je werkzaam of ken je iemand die werkzaam is in of voor de jeugdsector als praktijkprofessional, beleidsmaker of opleider en wil je graag gebruik maken van de e-learning en ondersteunende bijeenkomsten? Maak dan gebruik van de ZonMw kennisvouchers van de Academische Werkplaatsen Transformatie Jeugd (AWTJ, 2015-2020).

De AWTJ hebben waardevolle resultaten en producten opgeleverd die de transformatie van de jeugdsector ondersteunen. Om te stimuleren dat die kennis ook op andere plekken terecht komt én gebruikt wordt, stelt ZonMw laagdrempelige kennisvouchers beschikbaar. Met een kennisvoucher kun je kennis die is ontwikkeld binnen de academische werkplaatsen benutten binnen je eigen werkpraktijk.

Inzetten kennisvoucher?

Wil je als organisatie, gemeente of opleider gebruik maken van de kennisvoucher voor de de e-learning en bijeenkomsten?
Neem dan contact op met Sanne Rumping via s.m.rumping@hva.nl."

BRON: ZonMw

Bekijk de video