Amsterdams Kenniscentrum voor Maatschappelijke Innovatie

Leergang Expert Schuldhulpverlening

27 jan 2020 00:00 | AKMI

Ben je als schuldhulpverlener op zoek naar verdieping, actuele kennis en nieuwe professionele vaardigheden? Volg dan de leergang Expert Schuldhulpverlening op masterniveau. Een nieuwe leergang gebaseerd op de nieuwste inzichten binnen de schuldhulpverlening vanuit de praktijk en de wetenschap.

De leergang Expert Schuldhulpverlening is ontwikkeld door De Hanzehogeschool, Hogeschool Saxion en de Hogeschool van Amsterdam op basis van de expertise van de lectoraten Schuldpreventie en Vroegsignalering, Armoede Interventies en Arbeidsparticipatie. Daarnaast heeft het lectoraat Schulden en Incasso van de Hogeschool Utrecht meegewerkt aan de opleiding.

De leergang biedt je de verdiepende kennis en nieuwe professionele vaardigheden waar het complexe vakgebied van schuldhulpverlening om vraagt. Je werkt aan vraagstukken uit jouw beroepspraktijk, op basis van kennisgebieden zoals sociale psychologie, hersenwetenschappen, organisatiekunde en intervisie. Je sluit de opleiding af met een meesterproef. Na het volgen van de leergang kan je collega’s inspireren en coachen en lever je een bijdrage aan de professionalisering en innovatiekracht van je organisatie!

De leergang is bedoeld voor schuldhulpverleners met een HBO-diploma die minimaal twee jaar werkzaam zijn in de schuldhulpverlening. De volgende leergang start in september 2020. Voor meer informatie of om je te aanmelden, kan je contact opnemen met Emily van Houts via expertshv@hva.nl of ga naar hva.nl/expertshv.