Hogeschool van Amsterdam

Urban Technology

Amsterdamse horeca slim en schoon bevoorraden

Presentatie rapport Horecadistributie Amsterdam tijdens We Make the City

18 jun 2019 11:44 | Urban Technology

De horecadistributie in Amsterdam bast uit haar voegen. Onderzoeker Kees-Willem Rademakers van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) deed onderzoek naar de horecadistributie in de stad en op de Zuidas. Hij presenteert het rapport "Horecadistributie Amsterdam: Op weg naar lege borden en volle straten" op donderdag 20 juni op We Make the City.

De break-out sessie start met een introductie van horecadistributie in Amsterdam. Bezoekers krijgen inzicht in de situatie van het MKB op de Zuidas en de uitdagingen van de komende bouwwerkzaamheden.

Amsterdam City Challenge

Ook de innovatieve oplossingen uit de 24-uurs Amsterdam City Challenge van 16 juni komen tijdens de sessie aan bod. Een van de uitdagingen is het verbeteren van de horecalogistiek in de stad. De ruim 40 deelnemende studenten bedachten twee mooie en innovatieve oplossingen. De eerste is het opstellen van een speciale tramdienst voor het leveren van goederen. Deze oplossing won de eerste prijs van de Challenge. De tweede oplossing gaat over inzetten van AI om de logistieke planning van horecadistributie in de last-mile te optimaliseren.

Meer informatie en aanmelden