Hogeschool van Amsterdam

Urban Technology

Toetreding van de HAN bij het LEVV-LOGIC consortium

12 jul 2017 13:41 | Urban Technology

Per september wordt het LEVV-LOGIC consortium uitgebreid met HAN Automotive. Onder leiding van Toin Peters (project manager Automotive Research), gaan studenten en docent-onderzoekers vanuit het Clean Mobility Center (CMC) aan de slag met technische vraagstukken uit het project. In samenwerking met deelnemers zijn opdrachten geformuleerd met betrekking tot de aandrijflijn en het ontwerp van LEVVs (lichte elektrische vrachtvoertuigen). De stichting CMC faciliteert de uitvoering van de onderzoeksprojecten.

LEVV-LOGIC is een 2-jarig onderzoeksproject en wordt mede gefinancierd met de RAAK-mkb subsidie van SIA. Het project onderzoekt de inzet van lichte elektrische vrachtvoertuigen voor stadslogistiek. De ervaring van de HAN op het gebied van prototyping en monitoring en het netwerk Sustainable Electrical Energy Centre of Expertise (SEECE) zijn een waardevolle toevoeging voor LEVV-LOGIC.

LEVV-LOGIC is in september 2016 gestart met een consortium bestaande uit Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool Rotterdam, LeanCargo Consultancy, Fietsdiensten.nl, DOET, en Deudekom. In het 2e projectjaar zal daar dus een derde hogeschool aan toegevoegd worden. Het project werkt samen met een groeiende groep deelnemers. Dit zijn logistiek dienstverleners, voertuigaanbieders, verladers, gemeenten en kennis- en netwerkorganisaties. Samen ontwikkelen zij nieuwe kennis met als doel een rendabele inzet van LEVVs voor het vervoer van goederen in steden.

Na toetreding van de HAN zal Hogeschool Rotterdam zich het 2e jaar van LEVV-LOGIC meer gaan focussen op de grotere type LEVV, de HAN op de fietsachtige LEVV en de HvA op de laadinfrastructuur. Naast technische vraagstukken worden logistieke concepten en business modellen met LEVVs onderzocht en in het Living Lab worden vijf experimenten opgezet en geëvalueerd. Dit en meer lees je in de 3e online nieuwsbrief:

Meer informatie:

www.hva.nl/levvlogic

Susanne Balm (projectleider LEVV-LOGIC)

levvlogic@hva.nl

Toin Peters

Toin.Peters@han.nl