Urban Governance and Social Innovation

Lancering nieuw tijdschrift Bewogen Stad!

Het tijdschrift over maatschappelijke kwesties in de Amsterdamse regio

6 jul 2020 15:11 | Urban Governance

Wat zijn effectieve strategieën om sociale ongelijkheid aan te pakken? Lukt het om burgers een deel van de publieke dienstverlening uit te laten voeren? Of leggen we te veel verantwoordelijkheden neer bij groepen en partijen voor wie dit niet vanzelfsprekend is? Deze vragen staan centraal in de eerste editie van het tijdschrift Bewogen Stad!

Editie 1: Sociale ongelijkheid

In de eerste editie pakken we meteen één van de meest urgente vraagstukken aan: maatschappelijke initiatieven die het verkleinen van sociale ongelijkheid in de stad nastreven. We gaan o.a. in gesprek met Duco Stuurman, directeur domein Sociaal bij gemeente Amsterdam over ongelijk investeren om sociale ongelijkheid te lijf te gaan. Een interview met Machia(velli), deelnemer aan het project Toekomstplannen Jongeren over loskomen van hulpverlening. Lex Veldboer, lector Stedelijk Sociaal Werken sluit af met recepten tegen sociale ongelijkheid.

Bewogen stad

Bewogen Stad is een reeks van digitale tijdschriften over maatschappelijke kwesties in de Amsterdamse regio, uitgegeven door het Centre of Expertise Urban Governance and Social Innovation. Onder redactie van Eelco van Wijk, Elem Yag, Karin de Nijs en Stan Majoor gaan we opiniërend te werk, delen we met een breder publiek waar we mee bezig zijn en bieden we een plek voor verschillende geluiden uit het maatschappelijke debat.

Naast artikelen van onderzoekers biedt Bewogen Stad ruimte aan bijdragen van docenten, praktijkpartners en andere betrokkenen.

Nieuwsgierig?

Abonneer je HIER op Bewogen Stad. Op die manier mis je nooit een editie en ontvang je het volgende tijdschrift direct in je mailbox.