Urban Governance and Social Innovation

Meedoen met Urban Experiment

27 mei 2020 12:06 | Urban Governance

Wij zijn op zoek naar creatieve initiatieven in de Metropoolregio Amsterdam die ons, het Centre of Expertise Urban Governance and Social Innovation, en onze partners prikkelen, verbazen en uitdagen. Heb jij een leuk idee? Meld je dan aan voor het Urban Experiment en maak kans op een mooie prijs die jou helpt om jouw initiatief te onderzoeken of uit te voeren!

Wat zijn Urban Experiments

Innovatie komt tot stand door onverwachte ontmoetingen, nieuwe inzichten of een andere aanpak. Daarom vinden we het belangrijk om ons vaste team en de langlopende programma’s te verrijken met nieuwe kennis, andere methodes of een verfrissende blik. Daarom doen we deze uitvraag voor zogenaamde Urban Experiments.

Dit is jouw kans om als docent, student en of onderzoeker met een goed idee bij te dragen aan onze missie.

Onze missie

De Metropoolregio Amsterdam heeft te maken met taaie vraagstukken en complexe uitdagingen. Dat vraagt om een zoektocht naar oplossingen vanuit andere verhoudingen tussen overheid, burgers, bedrijven, maatschappelijke organisaties en kennisinstellingen. De mogelijkheid tot vernieuwing ligt onder andere in de lokale uitvoeringspraktijk.

Het CoE Urban Governance and Social Innovation stimuleert innovaties in, voor en samen met de metropoolregio Amsterdam. Zo werken we samen aan een duurzame, inclusieve en actieve stad. Hier vindt je een overzicht van onze huidige projecten.

Het doel is om werkenderwijs innovaties in stedelijk management te ontwikkelen, toe te passen en te delen. Dat doen we door middel van multidisciplinair praktijkgericht onderzoek. Dit doen we aan de hand van vier programma's, namelijk de Actieve en Weerbare stad, de Duurzame stad, Economisch Vitale Stad en de Inclusief Bouwende stad.

Wat zoeken we in deze Urban Experiments

  • Jouw idee Is uniek, wordt nog niet opgepakt door de HvA
  • Het idee draagt bij aan de missie van ons CoE Urban Governance and Social Innovation
  • Het experiment mag gaan over vernieuwing van onderwijs, kan een kort onderzoek, of een verkenning zijn. We vinden het van belang dat het impact heeft in het onderwijs of onderzoek en de praktijk en een opmaat is naar iets dat langer van betekenis kan zijn voor ons Centre.
  • Je brengt zelf ook een deel financiering mee (in-kind of cash) en een plan voor de impact van het idee en eventueel vervolg(financiering)

Hoe meld ik me aan

Schrijf een voorstel van maximaal 2 A4, of maak een kort filmpje of een Powerpoint, waarin je aangeeft wat jouw initiatief is en hoe het bijdraagt aan wat wij zoeken. Lever dit in voor 18 juni 2020.

We vinden het leuk als je wilt overleggen over of en hoe jouw plan kans maakt, neem dan gerust contact op met Marije Poel.

Eind juni zullen we met een team vanuit onderzoek en onderwijs de voorstellen bekijken. We hopen er zoveel mogelijk te kunnen honoreren op basis van wat we zoeken. We hebben een jaarbudget van 60.000 en willen daarom maximaal 25.000 besteden per initiatief, maar minder mag zeker ook.

Update oktober 2020

We hebben afgelopen zomer 8 mooie inzendingen ontvangen. Daarvan zijn 4 projecten toegekend die binnenkort zullen starten. Er zal binnenkort een nieuwe oproep komen voor meer Urban Experiments. Houd daarvoor onze website in de gaten.