Urban Governance and Social Innovation

Ontdek je persoonlijke skills via De Paskamer.

18 mei 2020 15:24 | Urban Governance

De Paskamer, een gratis platform waar werknemers en werkgevers elkaar kunnen vinden, is sinds 8 mei live. De Paskamer laat op basis van vaardigheden zien welk werk het beste bij iemand past. Ook voor HvA- studenten en collega's is het mogelijk een voorproef te krijgen van het CoE Urban Governance programma House of Skills.

House of Skills is een samenwerking van bedrijfsleven, kennisinstellingen, onderwijs en overheid. Daar kunnen werknemers, werkzoekenden of zzp-er’s hun skills op een gestandaardiseerde manier koppelen aan kansen op de arbeidsmarkt. In het bijzonder richten de samenwerking ons nu op mensen die door de crisis getrokken zijn door middel van diverse Transferpunten (o.a. Transferpunt Zorg in oprichting), danwel interesse hebben wat de crisis voor kansen op werk voor hen oplevert.

Wat is De Paskamer?

De Paskamer bestaat uit een onderdeel voor werkenden en werkzoekenden en een apart onderdeel voor werkgevers.Werkenden en werkzoekenden kunnen in De Paskamer een eigen skills-profiel samenstellen en krijgen op basis daarvan suggesties voor beroepen die op hun skills aansluiten en openstaande functies die daarbij passen. Zij krijgen een breder perspectief op hun skills en mogelijkheden, zonder dat de opleiding bepalend is.

Wat betekent het voor jou?

Jouw skills, eigenschappen en werkstijlen (skillsset) worden in kaart gebracht en gematcht aan de functies die worden aangeboden op de Nederlandse arbeidsmarkt. Deze functies zijn net als jouw profiel ook in skillssets geordend. Hierdoor kan er een match ontstaan.

House of Skills heeft in samenwerking met TNO De Paskamer ontwikkeld, als een instrument dat voor analyse van je skills en matching op werk kan worden ingezet.

Meer informatie?

Zie ook: https://www.houseofskillsregioamsterdam.nl/instrumenten/de-paskamer/