Urban Governance and Social Innovation

Afstuderen tijdens de Coronacrisis bij Startup FemAlert

22 apr 2020 10:27 | Urban Governance

Vanwege de Coronacrisis kunnen veel studenten hun stage niet beginnen of afmaken bij het bedrijf waar zij zich voor hadden aangemeld. Vanuit de HvA wordt er een nieuw traject aangeboden waarbij studenten kunnen afstuderen bij een Startup die bij de HvA in het zogenaamde 10k pre-Incubator programma zit. Marije Poel begeleidt een aantal van deze studenten in dit traject door de rol van bedrijfsbegeleider op zich nemen van de startup Fem Alert. Een mooi voorbeeld van hoe onderwijs en onderzoek samen komen!

Het 10K Pre-Incubator programma is een programma van de Hogeschool van Amsterdam dat studenten begeleidt bij het opzetten van een eigen startup. In 20 weken volgen studenten masterclasses, workshops en worden ze gecoacht om van hun innovatieve, duurzame en creatieve idee een startup te maken. FemAlert is een startup die vrouwen veiliger wil kunnen laten uitgaan. Door onder andere een webapplicatie waarbij vrouwen op een laagdrempelige manier een melding kunnen maken van overschrijdend gedrag tijdens het uitgaan. Met behulp van deze meldingen en data kunnen uitgaansgelegenheden, festivals maar ook de gemeente de veiligheid vergroten.

Studenten worden niet alleen via het 10k pre-incubator project ingezet maar ook op andere projecten en partners, zoals bij Amsterdam Smart City. We matchen op dit moment een student die zal gaan helpen bij het ophalen en verhelderen van zogenaamde wicked problems op het gebied van energie, mobiliteit, digitalisering en circulaire economie in samenwerking met verschillende organisaties. Het streven is om tussen de 10 en 20 studenten in soortgelijke trajecten te begeleiden.