Urban Governance and Social Innovation

Denken, durven, doen. Delen?

Verslag onderzoek 5 jaar BIZ

5 dec 2019 14:39 | Urban Governance

De rapportage met de resultaten van het onderzoek ‘5 jaar Bedrijveninvesteringszone in Nederland’ is verschenen. De resultaten van het onderzoek zijn gepresenteerd op het seminar 5 jaar BIZ in Nederland in de Lichtfabriek in Haarlem op 4 november 2019.

Dit onderzoek is uitgevoerd door de Hogeschool van Amsterdam en Hogeschool Rotterdam in opdracht van Platform De Nieuwe Winkelstraat en Stad & Co in samenwerking met Provincie Noord-Holland. De opdracht is uitgevoerd door het Retail Innovation Platform, een samenwerkingsverband tussen 14 Hogescholen die praktijkonderzoek doen naar toekomstbestendige retail.

Er is onder meer in beeld gebracht waar de huidige BIZ’en actief zijn, om wat voor soort gebieden het gaat, hoeveel deelnemers er zijn, wat de organisatievorm is en hoeveel investeringsbudget er is. Ook is onderzocht welke factoren een succesvolle BIZ-oprichting bevorderen of belemmeren, wat bepalend is voor de effectiviteit van de BIZ. Relevante informatie voor iedereen die betrokken is, of wordt, bij een BIZ. Voor ondernemers, vastgoedeigenaren en gemeenten: jij dus!