Urban Governance and Social Innovation

Slotbijeenkomst onderzoek Buurtcirkels Amsterdam

14 nov 2019 00:00 | Urban Governance

Urban Management heeft onderzoek gedaan naar de impact van de Amsterdamse Buurtcirkels, op donderdag 10 december worden de resultaten van het onderzoek gepresenteerd.

Vanaf januari 2018 zijn Cordaan en HVO-Querido begonnen met het opzetten van wijkgerichte steunnetwerken in Amsterdam, op basis van het concept Buurtcirkels van de Rotterdamse organisatie +Vijf. Het Leger des Heils en de Volksbond hebben zich inmiddels ook aangesloten bij Buurtcirkel Amsterdam.

Binnen Buurtcirkels werken deelnemers aan sociale contacten en steun onder begeleiding van een professionele coach en vrijwilliger. Meta de Lange, Max Huber (beide Lectoraat SSW) en Eelco van Wijk (Lectoraat MvC) hebben onderzocht welke impact de Amsterdamse cirkels hebben op de kwaliteit van leven van deelnemers, wat de relatie en interactie met de buurt is en hoe het project te organiseren op bestuurlijke niveau. Op 10 december worden de resultaten van het onderzoek gedeeld. Precieze informatie over programma en de locatie volgt.

Interesse om de bijeenkomst bij te wonen? Stuur dan een mail naar: m.m.de.lange@hva..nl

Meer informatie over Buurtcirkels in Amsterdam en het onderzoek is te vinden in het artikel dat we onlangs bij Sociale Vraagstukken publiceerden.