Urban Governance and Social Innovation

Afsluitend Seminar van 5 jaar BIZ

13 nov 2019 00:00 | Urban Governance

Afgelopen periode is er onderzoek gedaan naar de stand van zaken van 5 jaar Bedrijveninvesteringszone (BIZ). Op maandag 4 november zijn de resultaten gepresenteerd tijdens het Seminar “5 jaar BIZ in Nederland, eerlijk zullen we alles delen”.

In opdracht van Platform De Nieuwe Winkelstraat (DNWS), Stad & Co en de Provincie Noord-Holland heeft een multidisciplinair onderzoeksteam van de HvA en de Hogeschool Rotterdam onderzoek gedaan naar 5 jaar BIZ. Naast de presentatie van de onderzoeksresultaten werd het Seminar opgedeeld in 10 verschillende sessies, de sessies bestonden uit praktische verhalen, ervaringen en aanbevelingen over 5 jaar BIZ.

In dit document is te zien waar en hoeveel bedrijveninvesteringszones er in Nederland gevestigd zijn. Binnenkort wordt het volledige onderzoeksrapport gepubliceerd.

Dit onderzoek is tot stand gekomen door een multidisciplinair onderzoekteam van de HvA en Hogeschool Rotterdam: Maud van de Mosselaar, Julie Ferguson, Jesse Weltevreden, Stan Majoor, Paul Rutten, Pawan Bhansing, Anne Risselada en Peter Troxler.