Centre of Expertise Urban Education

  R.G. Memelink (Robert)

Docent-onderzoeker
Email:
r.g.memelink@hva.nl
Werkadres:
Dr. Meurerhuis, Dokter Meurerlaan 8, 1067 SM Amsterdam
Postadres:
Postbus 2165,1000 CD Amsterdam
Kamernummer:
B1.28
Ga naar HvA Research Database

Robert Memelink is docent bij de opleiding Voeding en Diëtetiek en onderzoeker bij het lectoraat Voeding en Beweging. Hij verzorgt onderwijs in onderzoeksvaardigheden, het meten van lichaamssamenstelling, en de interactie tussen voeding en bewegen. Daarnaast begeleidt hij vierdejaarsstudenten Voeding en Diëtetiek die hun afstudeeropdracht uitvoeren in het Amsterdam Nutritional Assessment Center (ANAC).

In 2017 ontving Robert een NWO-promotiebeurs voor leraren, voor zijn promotieonderzoek ‘Behoud van spiermassa bij ouderen met obesitas en diabetes type 2’. Naast zijn werk voor de HvA is Robert als gastdocent verbonden aan de faculteit Gedrag en Bewegingswetenschappen, waar hij in de master Human Movement Sciences een vak over sportvoeding verzorgt.

Robert studeerde af als levensmiddelentechnoloog aan de Landbouwuniversiteit Wageningen en schoolde zich naast zijn werk om tot bewegingswetenschapper (VU). Na werkzaamheden in het hoger beroepsonderwijs, werkte Robert 10 jaar bij Nutricia Research, achtereenvolgens als onderzoeker sportvoeding en klinische voeding. De overstap naar de HvA maakte het voor hem mogelijk om zijn passie voor voeding en bewegen te combineren in een eigen onderzoeksproject bij het lectoraat en zijn passie voor het onderwijs voort te zetten met inmiddels 10 jaar ervaring in het bedrijfsleven op zak.

“Mijn passie is de combinatie van voeding en bewegen voor gezondheid en prestatie.”

Ga naar HvA Research Database
Ga naar HvA Research Database