Centre of Expertise Urban Education

mw.  J.R. Haijen (Joni) MSc.

Onderzoeker
Email:
j.r.haijen@hva.nl
Werkadres:
Muller-Lulofshuis, Wibautstraat 5a, 1091 GH Amsterdam
Postadres:
Postbus 2171,1000 CD Amsterdam
Expertise:
Jongerenwerk, methodiekontwikkeling, leerlijnen, sociaal domein
Afwezig:
Vrijdag

Social media:
Ga naar HvA Research Database

Als socioloog en sociaalgeograaf ligt mijn hart bij het aankaarten van sociaal maatschappelijke uitdagingen en het ontwikkelen van methodieken. Met mijn werk wil ik een brug slaan tussen de wereld van onderzoek, onderwijs en de praktijk. Om die verbinding te maken werk ik als onderzoeker bij het lectoraat Youth Spot. Binnen dit lectoraat houd ik mij bezig met de Werkplaats Jongerenwerk. In deze werkplaats begeleiden wij als lectoraat studenten, jongerenwerkers en hun organisaties in het samen werken aan de kwaliteitsverbetering en doorontwikkeling van de jongerenwerkpraktijk.

Door (toekomstige) jongerenwerkers methodische handvatten te bieden, draagt het lectoraat Youth Spot bij aan de professionalisering van het grootstedelijke jongerenwerk. Een belangrijke maatschappelijke uitdaging, want de jeugd is de toekomst van morgen. Bij deze groep plant je het zaadje tot verandering in de maatschappij.

Mijn motto is ‘meraki’ : doe de dingen met je hart en met je ziel, met liefde en creativiteit. Stop iets van jezelf in je werk.

Ga naar HvA Research Database
Ga naar HvA Research Database