Centre of Expertise Urban Education

  Dr. F. Hanna (Fadie)

Associate lector Pedagogisch handelen in het beroepsonderwijs
Email:
f.hanna@hva.nl
Werkadres:
Kohnstammhuis, Wibautstraat 2-4, 1091 GM Amsterdam
Postadres:
Postbus 36180,1020 MD Amsterdam
Ga naar HvA Research Database

Fadie Hanna is associate lector Pedagogisch handelen in het beroepsonderwijs bij het lectoraat De Pedagogische Functie van Onderwijs en Opvoeding. Hij is als hoofddocent verbonden aan de 2e graads lerarenopleiding Exact en Beroepsonderwijs van de HvA. Samen met anderen wordt Fadie gezien als de grondlegger van de leergang Inclusief Onderwijs, expliciete scholing rondom racisme en discriminatie. Deze leergang is opgenomen in de KIS interventiedatabase voor een effectieve aanpak van discriminatie in het onderwijs. Verscheidene gemeenten en schoolbesturen bieden de leergang kosteloos aan voor onderwijsprofessionals in het mbo, po en v(s)o.

Fadie is tevens ontwikkelaar van wetenschappelijk gevalideerde instrumenten voor het meten van de beroepsidentiteit, spanningen en toekomstperspectief onder studenten in het beroepsonderwijs. Hij gaat de onderzoekslijn "Samen naar een inclusieve positieve pedagogiek in het beroepsonderwijs" vormgeven. Dit doet hij onder andere met het werkveld, de lerarenopleidingen voor Technisch Beroepsonderwijs, Horeca & Voeding, Gezondheidszorg & Welzijn, de Ad Educatief Professional Beroepsonderwijs, het Pedagogisch Didactisch Getuigschrift en het lectoraat Pedagogische Functie van Onderwijs en Opvoeding. De centrale vraag waar Fadie zich mee bezighoudt, is hoe we studenten en leerlingen uit het beroepsonderwijs in hun kracht kunnen houden en versterken.

In 2007 rondde Fadie de Pabo-opleiding af aan de Hogeschool van Amsterdam. Daarna studeerde hij onderwijswetenschappen en bedrijfskunde aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij in 2020 promoveerde op identiteitsontwikkeling van leraren in opleiding. Sinds 2011 was hij docent/onderzoeker/onderwijskundige aan de Pabo, Universitaire Pabo van Amsterdam, Centre of Expertise Urban Education, HvA Academie en de EMPO in Rotterdam. Ook vervulde hij bestuursfuncties bij maatschappelijke organisaties zoals Fawaka en de Onderwijs Consumenten Organisatie (OCO). Momenteel is Fadie toezichthouder bij diverse onderwijsinstellingen, lid van de redactieadviesraad van Didactief en bestuurslid bij de Velon.

Ga naar HvA Research Database
Ga naar HvA Research Database