Centre of Expertise Urban Education

Slotbijeenkomst ‘Gelijkwaardige dialoog in het mbo’

Een gelijkwaardige dialoog met en tussen je studenten: simpel of toch niet zo simpel?

Evenement

Met bovenstaande vraag zijn docenten, pedagogen en onderzoekers aan de slag gegaan. Gezamenlijk hebben zij uiteengerafeld wat een docent allemaal doet om een gelijkwaardige dialoog tijdens klasgesprekken te realiseren en te behouden. Tijdens de slotbijeenkomst worden de opbrengsten gepresenteerd. Ook is er ruimte om zelf te ervaren wat het kost om een gelijkwaardige dialoog tijdens een klasgesprek tot stand te brengen.

Waarom aan de slag met gelijkwaardige dialoog?

• Docenten worden zich bewuster van de pedagogische handelingen die zij inzetten en kunnen inzetten om het pedagogische klimaat in de klas positief te beïnvloeden. Niet alleen tijdens klasgesprekken, maar ook tijdens andere werkvormen.
  • Docenten leren hun studenten beter en op een andere manier kennen.
  • Studenten leren hoe zij een gelijkwaardige dialoog kunnen voeren. Deze vaardigheid hebben zij nodig in hun beroepspraktijk en in het algemeen bij het bespreken van moeilijke onderwerpen.
  • Studenten leren hun mening onder woorden brengen, de mening van medestudenten te begrijpen en misschien wel de eigen mening te herzien. Dergelijke processen dragen bij aan de identiteitsontwikkeling van de student.

Tijdens de slotbijeenkomst

• Doe je kennis op over hoe docenten een gelijkwaardige dialoog tijdens klasgesprekken realiseren.
  • Ervaar je zelf een gelijkwaardige dialoog en wat hierbij handig of juist niet handig is om te doen.
  • Praat je na over wat je gehoord en ervaren hebt onder het genot van een borrel.

8 november van 15:00 tot 17:30

Kohnstammzaal in het Kohnstammhuis (KSH 09A10).
Voor de route zie, https://www.hva.nl/locaties/hva-locaties/kohnstammhuis.html

Aanmelden

In verband met de organisatie en catering vragen we je om je aan te melden voor 14 oktober via het onderstaande formulier.

We kijken uit naar jullie komst!

Hartelijke groet,

Jannet Doppenberg, Dubravka Knezic, Nina Jippes, Marieke Hittema, Rosan van Essen, Ellis Kooiman, Dominique Romeny, Roy Cramer, Jip Mensinga, Onno IJperlaan en Sharon Engers

Gepubliceerd door  Urban Education 26 september 2022

Startdatum 08 nov