Leren met lego tijdens de Open Living Lab Days

3 okt 2022 12:09 | Urban Governance

Julie Ferguson, Elke van der Heijden en Anna de Zeeuw bezochten de Open Living Lab Days in Turijn. Hier verzorgden ze de drukbezochte workshop "Beyond the Lab: Creating breakthroughs with a value chain approach".

Veel Living Labs komen in de problemen als ze daarbinnen ontwikkelde diensten of producten daadwerkelijk willen gaan realiseren en afspraken proberen te maken over hun wederzijdse bijdragen in een waardeketen. Hoe kan een waardeketenbenadering binnen Living Labs helpen om dit proces te ondersteunen. En op wat voor manier kan dit bijdragen aan het formuleren van een slimme waardepropositie voor externe partijen?

Dat ontdekten de deelnemers aan de workshop "Beyond the Lab: Creating breakthroughs with a value chain approach" . Zij streden in vijf teams van ontwerpers, projectmanagers en bouwers in een op maat gemaakte lego-challenge en ontdekten zodoende hoe een waardeketenbenadering kan helpen bij het verbeteren van wederzijdse verantwoording en prestaties van Living Labs. Ook Amsterdamse voorbeelden waaronder House of skills kwamen aan de orde.

Jullie workshop was een pareltje: inhoudelijk, écht iets ervaren en heel veel plezier. - een enthousiaste deelnemer

Meer weten?

Lees dan dit artikel over ketenbenadering en/of neem contact op met Julie, Elke of Anna via onderstaande gegevens. Zij verzorgen ook workshops op aanvraag!

  Dr. J.E. Ferguson

Associate Lector Coördinatie Grootstedelijke Vraagstukken en Wetenschappelijk Directeur Centre of Expertise Rechtvaardige Stad

Ga naar detailpagina