Aanleg blauw-groen Innovatielab van start!

RESILIO

26 mei 2020 12:00 | Urban Governance

Het eerste RESILIO dak wordt gerealiseerd, het Innovatielab-dak op de Hogeschool van Amsterdam, waarop onderzoekers, studenten, en andere betrokken partijen onderzoek gaan doen naar de werking en effecten van blauw-groene daken.

De Hogeschool van Amsterdam is onderdeel van een consortium van publieke en private partijen in het EU-UIA gefinancierde RESILIO project, waarin 10.000 m2 aan slimme blauw-groene daken worden aangelegd in Amsterdam. Bij blauw-groene daken wordt onder de laag van planten op het dak extra regenwater opgevangen, waarbij water door een slimme klep en data gestuurd systeem wordt vastgehouden of geloosd, op basis van de weersvoorspellingen.

Doel is om een schaalbare oplossing voor klimaatadaptatie en effectief watermanagement in de stad te realiseren. Inmiddels wordt het eerste RESILIO dak gerealiseerd, het Innovatielab-dak op de Hogeschool van Amsterdam, waarop onderzoekers, studenten, en andere betrokken partijen onderzoek gaan doen naar de werking en effecten van blauw-groene daken.