Gezocht: goede oplossingen voor de Amsterdamse horecadistributie

Kom langs op Horecava bij HvA’s informatiesessies over horecadistributie

13 jan 2020 11:52 | Urban Technology

Dagelijks rijden er meer dan 5.000 vrachtwagens en bestelbussen naar horecagelegenheden in Amsterdam, maar liefst zeven keer zo vaak als e-commerce pakketbezorgingen. Dat gaat gepaard met complexe problemen zoals veel verkeer, uitlaatgassen en opstoppingen. En daar hebben we slimme oplossingen voor nodig! De Hogeschool van Amsterdam (HvA) doet hier onderzoek naar. Kom langs bij Horecava in de Rai en HvA’s informatiesessies over de kansen en uitdagingen voor horecadistributie.

Door de groei van horeca en online bestellen neemt het aantal leveringen door vrachtwagens en bestelbussen snel toe, terwijl de ruimte voor logistiek afneemt. Inmiddels vult de horeca 30% van de totale stadslogistiek in Amsterdam in, wat zorgt voor problemen zoals een hoge CO2-uitstoot en overlast op terrassen. Tijdens Horecava, van 13 tot en met 16 januari, wordt er met HvA onderzoeker Kees-Willem Rademakers gezocht naar innovatieve en slimme horecadistributie en de mogelijkheden om CO2-uitstoot te reduceren. Maar voor goede oplossingen zijn horecaondernemers nodig die meedenken.

Kom langs!

Ben jij een horecaondernemer, leverancier of werk je bij de gemeente? Kom tijdens Horecava naar HvA’s sessies over bevoorrading en bezorging in de horeca, waarbij je alles te weten komt over de kansen en uitdagingen in de toekomst. Misschien heb je zelf een slimme oplossing ontwikkeld en barst je van ideeën? Kom langs, denk met ons mee en werk samen! Opgeven kan op de Horecava of op www.hva.nl/horecalogistiek.

Horecava programa horecalogitiek

Van 13 tot en met 16 januari worden er iedere dag  vier verschillende onderwerpen behandeld. Per uur vinden er meerdere sessies plaats van ongeveer 20 minuten.

Mobilityplein

Locatie: Hal 8 – Kennisplein Mobility & Delivery

11.00 uur: Veilige en snelle maaltijdbezorging - Veilig Verkeer Nederland/Deliverect

12:00 uur: Kansen en uitdagingen voor horecadistributie in binnensteden - HvA

13:00 uur: Kansen voor slimme en schone voedsellogistiek - Verstrade (Muhanad Alsalhi)

14.00 uur: Innovatieve horecadistributie over water: Bidfood, Zoevcity en Tring Tring

Trend Lab 2020 City Mobility Sessie

Woensdagmiddag, 15 januari

16.00 uur - Locatie: Hal 5 – Het Theater

Plenaire bijeenkomst tijdens de Trend Lab 2020 City Mobility Sessie. Hier wordt interactief het gesprek aangegaan over de toekomst van horecabevoorrading in onze steeds slechter bereikbaar wordende binnensteden.