Aisa Amagir wint publieksprijs van HvA Onderzoeksprijs

31 aug 2020 15:36 | Kenniscentrum Onderwijs en Opvoeding

Het studiejaar 2020/2021 is officieel van start gegaan. En dat gebeurde anders dan anders via een live te volgen talkshow vanuit café Fest.

Er was ruimte voor humor en muziek en uiteraard was er ook veel aandacht voor de uitdagende omstandigheden waaronder de lessen weer beginnen.

Uitreiking onderzoeksprijs

Onderdeel van de live talkshow was de uitreiking van de Onderzoeksprijs. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een onderzoeker van een voorbeeldstellend onderzoeksproject. Criteria die hierbij een rol spelen zijn onder andere, is het een praktijkvraag en welke impact kan dit onderzoek hebben op de praktijk? En kunnen we ons onderwijs aanpassen, verbeteren met dit onderzoek? Dit jaar had de jury uit zeven voordrachten de drie beste onderzoeksprojecten gekozen.

Aisa wint publieksprijs

Onze collega Aisa Amagir won, met 40% van de stemmen, de publieksprijs met haar onderzoek SpaarWIJS waarin zij onderzocht in hoeverre jongeren beschikken over de juiste kennis, vaardigheden, attitude en gedrag om alledaagse financiële beslissingen te nemen en welke factoren daarop van invloed zijn.

Daarnaast deed ze een literatuurstudie naar financiële-educatieprogramma's en onderzocht welke kenmerken programma's hebben die goed blijken te werken. Op basis van deze resultaten heeft ze het programma SpaarWijs ontwikkeld en de effecten daarvan gemeten onder ruim 700 vmbo-leerlingen.

Links: Aisa Amagir