Hogeschool van Amsterdam

Stan Majoor lector Coördinatie Grootstedelijke Vraagstukken

1 jun 2015 14:22 | AKMI

Stan Majoor gaat per 1 september aan de slag als lector Coördinatie Grootstedelijke Vraagstukken. Hij zal ook de inhoudelijke verantwoordelijkheid voor het speerpunt Urban Management op zich nemen.

Majoor werkt momenteel als universitair docent planologie aan de Universiteit van Amsterdam en is verbonden aan de onderzoeksgroep Urban Planning van AISSR (Amsterdam Institute for Social Science Research).

Nieuwe stedelijkheid

In 2008 promoveerde hij op een proefschrift over grootstedelijke projecten in verschillende Europese steden, de Zuidas in Amsterdam, Ørestad in Kopenhagen en Forum in Barcelona, en hun ambitie voor 'nieuwe stedelijkheid'. In 2001 haalde hij zijn masters Planologie en Politicologie aan de Universiteit van Amsterdam.

De afgelopen jaren zijn vele publicaties uit zijn naam verschenen over thema’s als grootstedelijke projecten, stedelijke vernieuwing, ambidexterity en organisatieverandering.

Hengeveld, Engelien, Willem van Leuven en dr. Stan Majoor (2014). Laveren tussen vast en vloeibaar. In: Tijdschrift voor Volkshuisvesting, nr. 5 oktober 2014, pp. 27-31.

Reflectie op praktijken

“Mijn grote interesse ligt bij onderzoek naar praktijken en de reflectie daarop. Urban Management richt zich op grootstedelijke vraagstukken vanuit een multidisciplinaire aanpak. Mijn doel is om met praktijkpartners en andere lectoraten kennis te genereren, hierop te reflecteren en daarmee de Hogeschool van Amsterdam verder uit te bouwen tot expertise- en opleidingscentrum voor innoverende professionals.” aldus Majoor.

Speerpunt Urban Management 

De HvA draagt bij aan het oplossen van grootstedelijke vraagstukken door haar onderwijs en onderzoek af te stemmen op wat er speelt in de metropoolregio Amsterdam.  De programmering en uitvoering van het onderzoek vindt plaats in fieldlabs: geografische gebieden waarbinnen met stakeholders langlopende afspraken zijn gemaakt over een onderzoeks- en innovatieagenda. Kijk voor meer informatie op www.hva.nl/urbanmanagement.

Contact

Wilt u meer weten? Neem dan contact op met Jessica Schmitz of stel uw vraag via urbanmanagement@hva.nl