Robot Pepper nieuwe HvA-collega voor onderwijs en onderzoek

10 feb 2020 13:33 | CAREM

De opleiding Commerciële Economie en het Centre for Market Insights (CMI) van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) schakelen robot Pepper in voor assistentie bij het onderwijs en onderzoek.

De robot zal in eerste instantie ingezet worden als hosting-robot in het CMI waar hij studenten, onderzoekers en docenten kan entertainen en ontvangen, en externe afspraken kan ‘inchecken’.

Pepper kan daarnaast ondersteuning bieden bij gastcolleges en lessen van docenten om meer interactie met het publiek te creëren, maar ook bij beurzen, open dagen, informatiebijeenkomsten en andere events van de opleiding en het CMI.

Inzet bij retailonderzoek

Verder wordt de robot ook ingezet voor diverse, met name retailgerelateerde, onderzoeken van het lectoraat Digital Commerce. Bijvoorbeeld voor experimenten in winkels, met klantinteractie, het afnemen van enquêtes of het beantwoorden van vragen. Daarnaast heeft het CMI afstudeerders Sven Kluft en Chloé Wichard van de opleiding Commerciële Economie aangesteld die aan de slag gaan met het thema robotics en daarbij de mogelijkheden van de robot verkennen.

Impressie training

De komende tijd gaat een grote groep HvA’ers kijken hoe de robot ingezet kan worden bij het onderwijs en het onderzoek. De eerste training en introductie van de nieuwe collega is al achter de rug en de komende maanden wordt gewerkt aan het operationeel maken van de robot.

Bekijk een video van de eerste kennismaking met robot Pepper