Hogeschool van Amsterdam

Onderzoeksexpositie duurzame denim trekt door Nederland

9 okt 2018 10:39 | CAREM

De expositie Denim Democracy reist vanaf 22 oktober door Nederland. Bezoekers ontdekken hoe oude jeans worden hergebruikt en hoe bedrijven met behulp van nieuwe technologieën duurzamer denim kunnen produceren.

De expositie toont aan de hand van onderzoek van HvA-lector Lori DiVito dat ten grondslag ligt aan het project Alliance for Responsible Denim (ARD) het belang van samenwerking tussen concurrenten bij een duurzame productie aan en op wat voor manier deze effectief in te zetten is. Naast lezingen over dit onderwerp staan bruikbare workshops voor consumenten van jeans op het programma tijdens de rondreizende tentoonstelling.

Opening 22 oktober in Circl Amsterdam

Denim Democracy gaat 22 oktober van start in Circl op de Zuidas in Amsterdam tot en met 26 oktober en is vervolgens in november te bezoeken in Lil’ Amsterdam op het Centraal Station. Daarna trekt de expositie het land in.

Op 23 oktober geeft lector Collaborative innovation and entrepreneurship Lori DiVito een lezing in Circl over de uitdagingen en oplossingen op weg naar duurzame denim en hoe daarbij beter kan worden samengewerkt. De missie van Alliance for Responsible Denim is een schonere en slimmere industrie te creëren door iedereen van denimmerken tot fabrieken en de consument hierbij te betrekken.

De denimindustrie is volgens ARD immens en proberen die te veranderen kan ontmoedigend zijn. Positieve veranderingen zijn echter gaande en Alliance for Responsible Denim nodigt belangstellenden uit om op een tastbare manier getuige te zijn van die veranderingen. Landschapsarchitect en storyteller Karena Codona van Sofix Design Studio tekent voor het ontwerp van de expositie.

Studentambassadeurs gezocht

Denim Domocracy is nog op zoek naar studentambassadeurs die als gastheer of – vrouw willen meehelpen om in de maand november in Lil’ Amsterdam op het Cenraal Station de bezoekers door de duurzamedenimreis te leiden.

Bekijk de vacature voor studentambassadeurs