Hogeschool van Amsterdam

Spreekuren weer van start

Lees hier de eerste ervaringen van de nieuwe Spreekuur-stagiairs

22 sep 2016 13:49 | BOOT

Dinsdag 13 en donderdag 15 september hebben stagiairs afkomstig van de opleidingen Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, HBO-Rechten en Sociaal Juridische Dienstverlening hun eerste Spreekuren bij BOOT gedraaid. Onder toeziend oog van BOOT-begeleiders hebben zij op eigen houtje buurtbewoners uit Amsterdam Oost, Nieuw-West en Zuidoost geadviseerd en ondersteund bij maatschappelijke, financiële en juridische vragen. Lees hier hun eerste ervaringen…

“Ik heb voor de zomer al een keer meegekeken en wist dus al een beetje wat ik kon verwachten. Leuk om nu eindelijk echt aan de slag te kunnen! Om echt wat te kunnen doen voor en met mensen” (stagiair Lotte, links op de foto)

“Bij het Spreekuur ga je echt meteen met echte problemen en uitzoekwerk aan de slag. Dit is een hele goede praktijkervaring en elke bewoner komt met een ander probleem, waardoor elk gesprek een nieuwe leerervaring is” (stagiair Anouk, links op de foto)

“Ik had verwacht dat het eerste gesprek buitengewoon spannend zou zijn; en dat was het ook! Maar het spanningsgevoel werd naarmate het gesprek vorderde overschaduwd, en langzamerhand weggewerkt, door interesse in de bewoner (zijn problematiek). Uiteindelijk ben ik beloond met een prettig gevoel nu ik daadwerkelijk iets heb kunnen betekenen” (stagiair Jason, niet op de foto)

“Het was in het begin wel heel erg druk, we kregen gelijk een stuk of 8 mensen binnen, dus we werden goed in het diepe gegooid. Dat maakte het juist ook wel leuk, want je kon lekker hard doorwerken en zoveel mogelijk leren op de eerste dag. Ik vond het erg leuk dat er elke keer verschillende vragen waren en geen enkele vraag hetzelfde was. Daardoor is het scala aan problemen dat je oplost erg groot en daar leer je natuurlijk ook best veel van” (stagiair Jeppe, niet op de foto)