Hogeschool van Amsterdam

69 nieuwe studentenwoningen op de Amstelcampus

20 apr 2017 11:11 | Amstelcampus

Naast het Kohnstammhuis en Studio HvA, in de Eerste Boerhaavestraat, wordt al enige tijd gebouwd door De Key. De 69 zelfstandige studentenwoningen die hier worden gerealiseerd krijgen de naam 'Amstelcampus Leeuwenhoek'. Naar verwachting zijn de woningen medio zomer 2017 klaar. De uitstraling van het gebouw sluit aan bij de 19e eeuwse architectuur van de buurt.

Amstelcampus

Het plan is onderdeel van de Amstelcampus, waar studeren, werken, wonen en recreëren centraal staat. De Key heeft op de Amstelcampus ook 214 andere studentenwoningen in beheer: 'Amstelcampus Boerhaave' (2013) en 'Amstelcampus Wibaut' (2014). Met Amstelcampus Leeuwenhoek komt De Key tegemoet aan de groeiende vraag naar studentenwoningen in Amsterdam. 

De locatie is een unieke plek waar studenten, docenten, ondernemers en stad elkaar ontmoeten. Gelegen in Amsterdam-Oost, op de Amstelcampus en in het hart van de Knowledge Mile (de 'kenniskilometer' van Amstelstation tot Nieuwmarkt), biedt deze locatie volop mogelijkheden voor studenten om zichzelf te ontplooien en zo een bijdrage te leveren aan het gebied. 

Voorrang voor HvA-studenten

De 69 Leeuwenhoekwoningen zijn circa 21 m2 groot en geheel zelfstandig. Het gebouw krijgt een inpandige fietsenstalling voor de bewoners. De kale huurprijs van een woning ligt rond de €586,- zonder huurtoeslag of €293,- met huurtoeslag.  Zodra de woningen gereed zijn kan er op de woningen worden ingeschreven, houd hiervoor Studentenwoningweb in de gaten. HvA-studenten krijgen daarbij voorrang op de inschrijving.*

*De Hogeschool van Amsterdam is niet verantwoordelijk voor de onderverdeling van de woningen. Voor vragen met betrekking tot het huren van woningen kun je je wenden tot Studentenwoningweb of De Key.