Anderstalige Student Mentoring

Je bent de taal niet machtig, Amsterdam is onbekend terrein en je wilt gaan studeren aan de HvA? Hoe dan? HvA-studenten van Anderstalige Student Mentoring bieden een helpende hand aan anderstalige toekomstige studenten van het Taal- en Schakeltraject.

De aspirant-studenten volgen taallessen en hbo-vaardigheden bij het Taal- en Schakeltraject om zich voor te bereiden op een studie aan de HvA. Deze studenten hebben een vooropleiding die aansluit op het hbo, maar nog weinig kennis van de hogeschool en de stad en nauwelijks ervaring met de taal. Uit ervaring blijkt dat een korte begeleiding door Nederlandse medestudenten deze studenten enorm helpt en motiveert bij het starten van een studie.

Coördinator Berbel Strik en Diana, Salma en Noa, Shaqaiq en Koen spreken wekelijks met elkaar af. In duo's verkennen ze de HvA, maar ook de stad. Ze praten daarbij over wat er op hun pad komt: hun studies, hun levens en hun toekomst. Zo leren ze elkaars achtergrond kennen en verbeteren de nieuwkomers hun Nederlands.

ANDERSTALIGEN

Anderstalige Student Mentoring (ASM) richt zich op alle anderstalige studenten die aan de HvA willen gaan studeren. De focus is hierdoor breder dan het programma Students that Matter (STM) dat zich samen met het UAF inzet voor vluchtelingstudenten aan de HvA.

MEER INFORMATIE

Wil je ook een anderstalige student helpen? Bekijk dan het programma van Anderstalige Student Mentoring

CONTACT

e-mail studentsthatmatter@hva.nl

WAT DOE JIJ MET DE STAD?

Nieuwkomers in Amsterdam, deze HvA'ers maken er een punt van.

Ben je ook bezig met een project voor de stad? Wordt Amsterdam een stukje beter door jouw initiatief? Wij maken er een punt van!

Stuur jouw project of initiatief naar: punt@hva.nl

'STUDENTS HELPING STUDENTS: LANGUAGE CONNECTS'

Coordinator Berbel and students Koen and Noa are helping non-Dutch students Diane, Shaqaiq and Salma prepare to study at the AUAS. Thanks to the project 'Foreign Language Student Mentoring', newcomers to Amsterdam are paired up with AUAS student buddies who teach them about the AUAS and the city of Amsterdam, helping improve their Dutch in the process.

Helping foreign students feel at home

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 13 juni 2019