Hogeschool van, met en voor Amsterdam

Welkom bij de HvA, de Hogeschool van, voor en met Amsterdam. Wij leiden studenten op om het beste uit zichzelf te halen. Dat doen we met een breed aanbod van goed en eigentijds onderwijs, dat direct aansluit op de beroepspraktijk en de  maatschappij en wordt gevoed door ons praktijkgericht onderzoek.

Bij ons staat de mens centraal. Wij verwelkomen iedereen. Onze persoonlijke en inclusieve aanpak creëert gelijke kansen en verbindt mensen met verschillende levenservaringen, achtergronden, culturen en interesses. Het zorgt voor weerbare en nieuwsgierige professionals; wereld­ burgers die ideeën ontwikkelen, naar de praktijk brengen en meteen aan de slag gaan. En om inzetbaar te blijven op de steeds veranderende arbeidsmarkt, gaat leren en ontwikkelen een leven lang door.

Samen met de stad

Amsterdam staat niet voor niets in onze naam; we zijn verweven en verbonden met deze internationaal georiënteerde, creatieve en ondernemende metropool­ regio die zich tot ver over de stadsgrenzen uitstrekt. Met onze schaal en slagkracht maken we merkbaar het verschil. Studenten, medewerkers en de Amsterdamse samenleving versterken elkaar in een voortdurende wisselwerking tussen onderwijs, onderzoek en de beroepspraktijk.

Actuele vraagstukken

We richten ons op actuele grootstedelijke en maatschappelijke vraagstukken. Ruim 44.000 studenten, een veelvoud aan alumni en 4800 medewerkers dragen met hart en ziel bij aan een leefbare stad voor iedereen: duurzaam, gezond en rechtvaardig. Dat doen we samen met inwoners en partners in en rond de metropoolregio Amsterdam, bedrijven, startups, overheden en maatschappelijke organisaties.

Doe je met ons mee?

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 10 april 2024